new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dilluns després dels guanys de divendres, que van permetre al Dow Jones i a l'S&P renovar màxims històrics, després de finalitzar una altra setmana alcista. Durant les properes sessions, Tesla en serà una de les grans protagonistes, juntament amb la Reserva Federal (Fed) i diverses referències macro destacades.

  • 42.114,400
  • -

"Si no estiguéssim en plena temporada de publicació de resultats empresarials del tercer trimestre, el to de la setmana estaria determinat per la qualitat d'una macro abundant", assenyalen a Bankinter.

Així, l'agenda econòmica comptarà amb la publicació del Llibre Beix de la Fed, clau per entendre les condicions econòmiques actuals a cadascun dels 12 districtes del banc central.

Dijous serà el torn dels PMI manufacturers i serveis d'octubre, i de les dades d'atur setmanal; mentre que divendres el focus estarà posat sobre la lectura final de l'índex de confiança de la Universitat de Michigan, que també recull el sentiment econòmic de les llars abans de les eleccions presidencials dels Estats Units.

"El to d'aquest conjunt d'indicadors serà probablement una cosa positiva, però influirà menys del que hauria de ser perquè el flux de publicació de resultats empresarials es tornarà hiperintens, i això farà que el front corporatiu s'anteposi a la macro", afegeixen els experts de l'entitat.

TESLA, PROTAGONISTA AMB ELS SEUS RESULTATS

La temporada de resultats del tercer trimestre continua avançant i aquesta setmana seran els números de Tesla els que centrin l'atenció del mercat.

El fabricant de cotxes elèctrics rendirà comptes dimecres després d'haver decebut els inversors amb el seu robotaxi. Pel que fa a les xifres trimestrals, els analistes preveuen una lleugera disminució dels guanys per acció en comparació amb l'any anterior.

"Si Musk pot revertir la història de Tesla i publicar millors guanys al tercer trimestre en comparació amb segon, llavors podria estimular una petita recuperació en el preu de les accions", comenta Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB.

A banda de Tesla, altres companyies que també donaran a conèixer els seus resultats són General Motors i Verizon (dimarts); i Coca-Cola i Boeing (dimecres). Pel que fa al fabricant d'aeronaus, les seves accions pugen un 4,5% després d'assolir un acord amb el sindicat per posar fi a la vaga iniciada fa més d'un mes. La companyia es compromet a descongelar els salaris i a pujar-los un 35% durant els propers quatre anys.

"L'aspecte que cal vigilar més a prop per extreure'n conclusions serà comprovar si el saldo dels resultats nord-americà millora en termes de BPA (benefici per acció). Esperant-se +5,1% per a l'S&P500 una vegada publicades les 500 companyies, fins divendres passat la seva evolució era només +3,6%. No és gaire… ni el que s'espera, ni el que s'ha aconseguit. Però si comença a millorar, cosa que tindria sentit perquè publicaran companyies més grans i moltes tecnològiques, llavors les borses s'animaran una mica més, encara que sense perdre la seva actual precaució davant una represàlia contra l'Iran que es podria materialitzar en qualsevol moment i la cada vegada més gran proximitat de les eleccions nord-americanes", analitzen a Bankinter.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,83% (70,46 dòlars) i el Brent avança un 1,53% (74,19 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,11% (1,0852 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,78% (2.751 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,134% i el bitcoin perd un 1,21% (67.670 dòlars).

contador