un logo de l euro est photographie a cote du siege de la bce a francfort

Bank of America ha canviat la seva previsió sobre les retallades per part del Banc Central Europeu (BCE). L'entitat calcula que els tipus d'interès se situaran a l'1,5% al ​​final del 2025.

"Les retallades accelerades han estat durant molt de temps part del nostre escenari base (fora de consens) per al 2025, igual que les retallades per sota del 2%, encara que ara totes haurien d'arribar sis mesos abans del que pensàvem inicialment", assenyala Rubén Segura-Cayuela, economista en cap de Bank of America per a Europa.

Ara esperen retallades consecutives a partir de l'octubre, "perquè la taxa de dipòsit arribi al 2% el juny del 2025 i acabi l'any a l'1,5%", diu.

Com explica, el canvi de previsió no arriba per les dades publicades recentment, ja que “l'economia hauria justificat durant molt de temps més retallades”.

"Continuem pensant que no era del tot obvi que el BCE es deixaria seduir pels PMI perquè fes retallades més ràpides o que la inflació dels serveis d'alguns països caigués al setembre. S'estava convertint en una decisió molt renyida, però no es va fer", afirma.

I, de fet, afegeix que “si haguéssim sabut de la dada d'inflació de la zona de l'euro, amb els serveis en un enganxós 4%, o dels PMI flaix revisats a l'alça, probablement hauríem dit “no, probablement voldran veure les dades confirmats el mes que ve "amb riscos que després de no haver-hi retallada a l'octubre, el desembre hauria de ser una mica més gran".

En canvi, assegura que el canvi de previsió va ser pel discurs de la presidenta del BCE, Christine Lagarde, al Parlament Europeu, en què va utilitzar el mateix argument que per a la retallada del setembre com a consideració a la reunió d'octubre.

"Dubtem que ho fes accidentalment i dubtem que ho fes sense un sentit de consens al Consell de Govern del BCE. I també dubtem que, una vegada iniciada aquesta acceleració, pugui tornar a alentir-se molt aviat", exposa.

Noticias relacionadas

contador