ep archivo   planta de vila seca ii de ercros
ERCROS - Archivo

L'autoritat de competència portuguesa "Autoridade da Concorrência" (AdC) ha pres la decisió de no oposició a l'oferta pública d'adquisició (OPA) de Bondalti sobre Ercros, i per tant, dona el vistiplau a la concentració a què donarà lloc la liquidació de l'operació, sense condicions. Així ho ha comunicat la companyia química catalana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dilluns.

  • 3,950€
  • 1,15%

"Com a conseqüència de l'anterior, la condició de l'autorització prevista a l'apartat 10(ii) de la sol·licitud d'autorització de l'oferta esmentada anteriorment (Autoritzacions necessàries – Defensa de la competència), s'ha complert pel que fa a l'AdC", ha explicat l'empresa.

Així mateix, ha informat que les restants autoritzacions requerides per a l'OPA segueixen la seva tramitació d'acord amb el que preveu la normativa aplicable.

Cal recordar que al mes de març passat el grup químic portuguès Bondalti, a través de la seva filial espanyola Bondalti Iberica, llançava una oferta pública d'adquisició (OPA), de caràcter voluntari, sobre la totalitat de les accions del grup químic Ercros a un preu de 3,60 euros per acció.

En el moment de llançar l'OPA sobre Ercros, Bondalti no controlava cap participació accionarial a la companyia, tot i que afegia que "disposa dels compromisos de deute i de recursos propis necessaris" per finançar la compra, ja que compta amb un aval bancari emès per Banc Santander.

A més, Bondalti Ibérica, filial espanyola del grup químic portuguès Bondalti, donava a conèixer al juny que el Consell de Ministres donava llum verda "sense condicions" a l'oferta pública d'adquisició (OPA) presentada sobre Ercros.

Tot i això, el 28 de juny el grup industrial italià Esseco llançava una contraOPA sobre Ercros a 3,84 euros per acció en efectiu, convertint-se en competidora de l'OPA llançada per la corporació portuguesa Bondalti, realitzada a 3,60 euros per acció.

L'oferta d'Esseco s'adreça al 100% del capital d'Ercros, 91.436.199 accions, i valora l'empresa química catalana en 351 milions d'euros.

En aquest sentit, Esseco assenyalava que "disposa de capital i compromisos de finançament suficient per fer front a l'obligació de pagament de la contraprestació de l'oferta", que és un 6,7% superior a l'OPA llançada per Bondalti.

Noticias relacionadas

contador