ep archivo   el presidente de europastry jordi galles
EUROPA PRESS - Archivo

Europastry ha confirmat la seva intenció d'iniciar una oferta pública de les seves accions ordinàries a inversors qualificats per cotitzar a les borses de valors espanyoles.

S'espera que l'oferta comprengui una oferta primària de noves accions emeses per la companyia per una quantitat d'aproximadament 225 milions d'euros per contribuir al despalanquejament i beneficiar-se de les potencials oportunitats de creixement orgànic i inorgànic que Europastry pugui trobar a curt termini o mitjà termini.

També s'espera que l'oferta inclogui un component secundari per part dels accionistes venedors, amb la família Gallés (a través de Gallés Office, S.L.) mantenint-s'hi amb una participació majoritària després de l'oferta.

A més, es preveu que s'atorgui una opció de sobreassignació per part de Gallés Office i la companyia de fins al 10% de la mida de l'oferta.

El free float després de l'operació serà almenys del 25%, complint amb la regulació vigent.

"Europastry està en una nova etapa de creixement i aquesta oferta és la forma natural de finançar i accelerar la nostra estratègia de creixement i impulsar la nostra posició de lideratge al segment de fleca congelada alhora que ens despalanquegem i mantenim una estructura de capital prudent", ha assenyalat Jordi Gallés, president executiu i, a través de Gallés Office, accionista majoritari de la companyia.

Ha afegit que, "a través de l'expansió internacional, la innovació contínua de producte i una estratègia d'adquisicions generadores de valor, volem fonamentar la nostra posició com a líder al mercat global de fleca congelada i promoure la sostenibilitat del sector. Estem entusiasmats amb el nostre futur com a companyia cotitzada".

contador