ep archivo   ercros
ERCROS - Archivo

Ercros ha sorprès el mercat aquest dimecres amb una nota en què fa una estimació dels resultats del primer semestre del 2024, i les xifres previstes no són gens bones. En concret, la companyia espera una forta caiguda tant de l'Ebitda, com del resultat del període i de les vendes, i ho atribueix a l'impacte que han tingut “les forces més grans declarades per dos dels nostres proveïdors”.

  • 3,905€
  • 11,89%

Tal com explica en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), els resultats del primer semestre s'han vist "negativament afectats" pel que va passar amb aquests proveïdors. En concret, diu que "han afectat negativament les produccions i vendes del període" i detalla que "tot i les actuacions correctores dutes a terme, estimem l'abast d'aquests incidents en una reducció de l'Ebitda d'entre 2 i 3 milions d'euros".

Les xifres que espera collir la companyia no són gens falagueres. En concret, preveu obtenir un Ebitda ordinari dins del rang 20-25 milions d'euros, en comparació amb els 45,2 milions d'aquesta partida durant els mateixos sis mesos de l'exercici anterior, i que el resultat se situï dins del rang -2-0 milions d'euros, quan fa un any va aconseguir un benefici de 16,5 milions.

Pel que fa a les vendes de productes acabats, preveu que se situïn dins del rang 345-355 milions d'euros, enfront dels 419,5 milions del primer semestre del 2023, i que la contribució se situï entre 120-125 milions, quan fa un any va ser de 144,9 milions d'euros.

"L'estimació s'ha realitzat sobre la base dels resultats tancats al mes de maig i la visibilitat del mercat al juny", ha explicat Ercros a l'esmentada nota, en què també ha aprofitat per actualitzar la seva previsió per a la resta del 2024.

Com ha apuntat, el consens de les publicacions especialitzades "retarda una vegada més la recuperació de l'actual període d'ajust, i la situa al llarg del 2025".

Però, en tot cas, ha remarcat, "Ercros seguirà executant el Pla 3D, mantindrà la seva presència a tots els mercats en què opera i aprofitarà les oportunitats que se li presentin per optimitzar els seus resultats".

Precisament, això mateix ja ho va dir en la presentació de resultats del primer trimestre d'aquest any, en què la companyia va reduir un 76% el benefici net, que va passar a 3 milions d'euros des dels 12,72 milions del mateix període de l'any anterior, pel complicat context.

En aquell moment, Ercros va parlar d'un context d'ajust cíclic, amb una demanda europea que continua mostrant signes de debilitat i mercats molt volàtils i sotmesos a una forta competència.

Noticias relacionadas

contador