ep archivo   el presidente del bbva carlos torres durante una rueda de prensa a 9 de mayo de 2024 en
BBVA - Archivo

El president de BBVA, Carlos Torres, ha assegurat que l'entitat "no necessita" millorar l'OPA hostil presentada sobre Banc Sabadell, i ha mostrat la intenció de prosseguir amb l'oferta malgrat l'oposició que està trobant des de certs sectors.

  • 1,832€
  • 1,75%
  • 9,522€
  • 1,82%

"No és la nostra intenció fer-ho, i no cal", ha assegurat en una entrevista concedida a Bloomberg després de ser qüestionat sobre si el banc elevaria l'oferta presentada sobre l'entitat catalana.

Torres ha explicat que el component d'accions inclòs a la proposta és fix, i que el banc no té intenció de millorar l'oferta en termes monetaris, "perquè l'efectiu consumeix capital". Segons el seu criteri, “la raó per la qual aquest acord es pot fer és perquè es finança amb accions”.

Cal recordar que el banc va convocar una Junta General Extraordinària d'Accionistes per al 5 de juliol amb l'objectiu de proposar als seus accionistes l'ampliació de capital necessària per fer el canvi d'accions amb Banc Sabadell. Aquesta ampliació de capital consisteix a emetre noves accions de BBVA, que seran lliurades als accionistes de Banc Sabadell que acceptin l'oferta.

D'aquesta manera, el director del banc s'ha mostrat optimista sobre la possibilitat que l'acord tiri endavant, malgrat que el Govern i altres sectors han expressat la visió contrària a l'operació.

"El nostre escenari base és que hi haurà una fusió, perquè després de passar per un procés així, serà impensable que no passi. Per què no passaria la fusió?", ha destacat Torres.

A més, s'ha referit també al compromís de Sabadell retribuir l'accionista amb un import estimat de 2.400 milions d'euros a càrrec dels exercicis 2024 i 2025, i ha considerat que aquesta proposta de dividend "és una mètrica molt enganyosa", ja que " són dos anys de diners en efectiu que ja són seus”.

Torres considera que el perill més gran per a l'èxit de l'OPA és "el temps", que "pot fer que les coses siguin diferents", ja que "podrien succeir coses en el cicle que farien que el que sembla atractiu sigui menys atractiu o més atractiu".

"Hem tingut un gran nombre de reunions amb un percentatge molt significatiu de la nostra base de capital i els comentaris no podrien ser millors", ha dit.

contador