photo de luis de guindos vice president de la banque centrale europeenne bce

Els mercats francesos s'"inquietaran" si el nou govern del país no s'adhereix a les noves regles fiscals del Banc Central Europeu (BCE), ha dit aquest dimarts Luis de Guindos, vicepresident de la institució, en una entrevista amb CNBC.

De Guindos va afegir que els moviments del mercat de bons francès del mes passat no han estat motiu de preocupació que requerís una intervenció del BCE.

"Fins ara, el que hem vist és que l'evolució dels mercats (francesos) ha estat força ordenada", ha assenyalat en una entrevista en el marc del fòrum de banquers centrals de Sintra (Portugal), on Luis de Guindos intervé aquest dimecres.

"Hem vist un lleuger augment dels diferencials, però la situació ha estat sota control en aquest aspecte".

El partit d'extrema dreta de Marine Le Pen va guanyar la primera volta de les eleccions aquest diumenge passat i, diumenge que ve, se celebra la segona volta. S'espera que el resultat doni lloc a un parlament dividit, encara que també hi ha enquestes que apunten a una majoria absoluta de Le Pen. Una divisió del Parlament s'ha interpretat com l'opció 'menys dolenta', ja que els inversors estan preocupats per les propostes fiscals i de despeses tant de l'extrema dreta com de l'extrema esquerra (que va quedar en segon lloc a la primera volta).

"La raó per la qual els mercats estarien inquiets... per a qualsevol govern, no només per a França, és que la política fiscal no s'adapti al nou marc fiscal del BCE", ha afirmat De Guindos.

Noticias relacionadas

contador