ep archivo   logo hm
H&M - Archivo

La cadena de moda sueca H&M s'ha desplomat a la borsa (-12,97%; 169,4 corones sueques) després de decebre amb els seus resultats. L'empresa nòrdica, un dels principals rivals d'Inditex, ha anticipat una caiguda del 6% en les vendes del mes de juny, fet que ha estat molt mal rebut pels inversors.

  • 46,360€
  • -0,26%

"S'espera que les vendes del mes de juny del 2024 disminueixin un 6% en moneda local en comparació amb el mateix període de l'any passat. La xifra del juny s'ha de considerar a la llum de les sòlides xifres comparatives del 2023", ha explicat la companyia per justificar el descens.

"La inestabilitat meteorològica a molts dels grans mercats del grup H&M a principis de juny de 2024 va tenir un impacte negatiu en les vendes, però aquestes es van recuperar a mesura que el temps es va normalitzar a finals de mes. Un inventari ben compost també ha permès un inici de vendes més tardà en comparació amb l'any anterior”, ha afegit H&M.

Daniel Ervér, conseller delegat, ha assenyalat que "el nostre objectiu d'un marge operatiu del 10% per a tot l'any 2024 segueix vigent".

"No obstant", ha afegit el directiu, "les condicions per assolir aquest nivell aquest any s'han tornat més desafiants, i als factors externs que influeixen en els nostres costos de compra i ingressos per vendes, incloent-hi materials i moneda estrangera, tindran un impacte més negatiu del que esperàvem a la segona meitat de l'any”.

En aquest sentit, ha precisat que "el requisit previ més important per assolir el nostre objectiu és que el creixement de les vendes s'enforteixi encara més a la segona meitat de l'any en comparació amb l'augment del segon trimestre".

Els analistes de Jefferies, que aconsellen mantenir el valor en cartera, amb una valoració de 175 corones sueques, comenten que el grup descriu ara com una "meta" en lloc d'un "objectiu" assolir un marge EBIT del 10% el 2024.

"El consens preveu un marge EBIT del 8,9% i l'escepticisme encara preval al mercat", afegeixen sobre aquest paràmetre.

Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell, afirma que "juny va ser una catàstrofe per a H&M i l'orientació més ombrívola per a la resta de l'any ha espantat els inversors".

Mould afegeix que “H&M estava en mode de recuperació després de passar per una mala ratxa, però ara sembla que el viatge de tornada serà més difícil. Les pressions de costos i els tipus de canvi desfavorables s'han convertit en un problema i això fa que sigui més difícil assolir el seu objectiu de marge operatiu del 10% a curt termini”.

Tot i que, segons la seva opinió, "H&M està invertint més en millorar les botigues i l'experiència digital, trobant formes de millorar la disponibilitat de productes als dos canals, i està accelerant el ritme per fer arribar nous dissenys a mans dels consumidors. Aquestes són les coses correctes que cal fer i H&M trobarà el premi a llarg termini, no cal entrar en pànic pels revessos a curt termini”.

Per part seva, Jean-Paul van Oudheusden, analista de mercat d'eToro, afirma que "tot i que H&M va tancar el millor trimestre en set anys, els analistes es van espantar pel comentari del conseller delegat que l'objectiu d'un marge operatiu del 10% per a l'any podria no assolir-se”.

Noticias relacionadas

contador