harris walz

El governador Tim Walz, anomenat com a 'entrenador Walz', ha acceptat formalment el nomenament demòcrata per convertir-se en vicepresident dels EUA a les eleccions presidencials que tindran lloc al proper mes de novembre.

"No subestimeu mai un professor de l'escola pública", ha dit a la Convenció Nacional del seu partit, al·ludint al seu passat com a mestre i entrenador d'un equip de futbol de secundària.

Durant la seva intervenció ha assegurat que "és l'honor de la meva vida acceptar la vostra nominació per a vicepresident dels Estats Units".

"Quan els demòcrates parlem de llibertat, ens referim a la llibertat de tenir una vida millor per a vosaltres i per a les persones que estimeu. La llibertat de prendre les vostres pròpies decisions sobre la cura de la vostra salut. I, sí, la llibertat dels vostres fills d'anar a l'escola sense haver de preocupar-se que els matin a trets als passadissos", ha dit.

Pel que fa al candidat republicà Donald Trump, Walz ha criticat que les seves propostes polítiques "formen part d'una agenda que ningú va demanar" i que "no serveixen a ningú excepte els més rics i els d'ideologia més extrema". "El seu projecte 2025 farà que les coses siguin molt, molt més difícils per a les persones que només estan tractant de viure les seves vides".

Per això, en les paraules ha subratllat que ell i Kamala Harris "passaran la pàgina de Trump". "Tenim una cosa millor per oferir al poble nord-americà".

Walz va ser elegit governador de Minnesota el 2019 i va ser reelegit per quatre anys més el 2022.

Noticias relacionadas

contador