le logo de worldline au siege de la societe dans le quartier de la defense 20240228123533

L'empresa francesa de serveis financers i de pagaments Worldline s'enfonsa més d'un 20% a la borsa després d'anunciar la marxa del seu conseller delegat, Gilles Grapinet, i retallar les seves perspectives per al 2024 a causa de "problemes específics de rendiment durant l'estiu" al seu negoci al Pacífic i altres verticals en línia.

  • 6,100€
  • -2,40%

Segons ha informat la companyia, s'estan aplicant "plans d'acció addicionals", que inclouen mesures sobre la generació d'ingressos i els costos de tresoreria. La companyia francesa ha assenyalat que s'oferiran més detalls durant la presentació dels resultats del tercer trimestre de Worldline i ha indicat que Power24, el seu programa de retallada de despeses, està "en bon camí" per aconseguir uns 220 milions d'euros d'estalvi de costos en efectiu el 2025.

Pel que fa a les previsiones de la companyia francesa, Worldline espera un creixement orgànic dels ingressos d'un 1% enfront de la previsió anterior d'un augment d'entre el 2% i el 3%. De la mateixa manera, Worldline preveu un EBITDA ajustat de 1.100 milions d'euros enfront dels 1.130-1.170 milions estimats amb anterioritat i que el flux de caixa lliure sigui d'"al voltant de" 200 milions d'euros enfront dels 230 milions de la previsió anterior.

D'altra banda, Grapinet es mantindrà al capdavant de la companyia com a conseller delegat fins al 30 de setembre, moment en què serà substituït per Marc-Henri Desportes, actual conseller delegat adjunt i director de serveis a comerços, com ara CEO interí. El president del Consell d'Administració, juntament amb el Comitè de Nomenaments i amb el suport d'una agència de cerca internacional, dirigirà la cerca d'un nou CEO i avaluarà els candidats interns i externs.

"M'agradaria agrair la feina feta per Gilles Grapinet com a CEO de Worldline, fent avançar la companyia com una de les principals Paytech mundials des de la seva sortida a borsa, havent dotat el grup d'una empremta paneuropea completa, una àmplia base de clients i una xarxa única d'associacions estratègiques amb les principals institucions financeres i totes les nostres principals iniciatives de desenvolupament actuals continuaran sota la direcció de Marc-Henri Desportes, mentre que el proper pla estratègic de Worldline es prepararà activament per aprofitar tots els nostres notables actius pel desenvolupament a llarg termini i una forta creació de valor per a totes les parts interessades”, ha apuntat Wilfried Verstraete, president del Consell d'Administració de Worldline.

Els analistes de Bankinter assenyalen que aquestes notícies deterioren "encara més" el sentiment del mercat sobre la companyia, la qual "ja havia decebut amb les guies per al conjunt de l'any en la seva última publicació de resultats". "En aquesta sessió, la cotització va retrocedir un 15%. Avui tornarem a veure-hi fortes caigudes. Continuem mantenint-nos al marge de la companyia. Al sector, mitjans de pagament, seguim positius en valors com Adyen", afegeixen aquests analistes.

contador