des voitures model y photographiees lors de la ceremonie d ouverture de la nouvelle gigafactory de tesla a gruenheide

Els resultats trimestrals que ahir va presentar Tesla han fet créixer els dubtes al voltant del fabricant de vehicles nord-americà, després que la companyia incomplís la seva previsió de beneficis amb uns guanys que han caigut un 45% a l'últim any, i per això els analistes ja parlen d'un "tumultuós 2024" per a l'empresa, que tampoc aclareix dubtes sobre el futur.

  • 210,730$
  • -8,45%

"Esperàvem que la plètora de mesures de retallada de costos adoptades al llarg del trimestre tinguessin més impacte en el funcionament general de l'empresa. No obstant, això no és ni de bon tros el que ha passat, cosa que indica que seran necessaris més ajustaments des del punt de vista operatiu per mantenir l'empresa en una posició competitiva als propers trimestres", destaca Thomas Monteiro, analista sènior d'Investing.com.

D'aquesta manera, creu que "Tesla necessitarà més d'aquesta màgia de Musk per obtenir la innovació que necessita més aviat que tard", a mesura que es genera "un entorn de creixement més ràpid a la segona meitat de l'any, on la competència seguirà salvant una bretxa tecnològica cada cop més petita entre els parells de vehicles elèctrics”.

"Potser més que mai a la història recent de l'empresa, els inversors de Tesla necessiten resultats que hauran d'arribar ràpid, tant per al robot humanoide com per al Robotaxi", afegeix.

PREOCUPA LA PREVISIÓ DE VENDES DE COTXES

Un dels aspectes que genera més dubtes de les xifres de Tesla és la previsió d'unes vendes de vehicles "notablement inferiors" el conjunt 2024.

Davant d'aquesta advertència, Josh Gilbert, analista de mercat d'eToro, veu "possible que vegem un any en què Tesla no experimenti un creixement en el lliurament de vehicles", cosa que "seria un veritable cop baix per als inversors, amb la rendibilitat caient davant la visió d'un volum més gran promès per Elon Musk".

Un dels models que pot fer repuntar les vendes de la companyia és l'esperat Cybertruck, la fabricació del qual "ha augmentat significativament i sembla que la producció serà rendible a finals d'any". El mercat també espera amb ànsia el promès model de baix cost de Tesla, que es presenta com a "un dels aspectes positius que cal tenir en compte".

"No obstant, l'escassa menció pel que fa a Robotaxi, amb un enfocament específic en la IA, deixarà Wall Street amb les ganes. Necessitàvem una mica de la màgia de Musk en la presentació de resultats per tranquil·litzar els inversors, però no va ser així. Va estar apagat i va oferir poques pistes sobre el que espera als inversors, cosa que pressionarà les accions els pròxims dies", afegeix.

BANKINTER REITERA VENDRE

Els resultats de Tesla tampoc no han convençut els analistes de Bankinter, que han reiterat la seva recomanació de vendre les accions després d'unes "xifres febles".

Des del banc apunten que, després de l'advertència sobre el negoci de l'automòbil, "sembla complicat aconseguir créixer" en l'objectiu de lliuraments per al conjunt de l'any, ja que "aconseguir-ho implicaria lliurar més de 978.000 vehicles al segon semestre, un avenç de 6,3% interanual després de la caiguda del 6,6% al primer".

"Respecte als missatges més esperats, en destaquem que la companyia retarda formalment la presentació del Robotaxi a l'octubre des d'agost inicialment previst i en mostrarà tan sols un prototip, i que estima que els models més assequibles començaran a produir-se a la primera meitat del 2025", conclouen.

Noticias relacionadas

contador