ep archivo   google 20240426113605
GOOGLE - Archivo

L'Autoritat dels Mercats i la Competència (CMA, per les sigles en anglès) del Regne Unit ha emès una declaració d'objeccions dirigida a Google sobre les seves pràctiques en tecnologia publicitària en poder haver violat la llei de competència per afavorir els seus serveis.

  • 157,460$
  • 1,79%
  • 158,370$
  • 1,82%

El regulador britànic ha determinat provisionalment que la tecnològica "ha fet malbé la competència en usar el seu domini en la publicitat gràfica en línia per afavorir els seus propis serveis de tecnologia publicitària".

La investigació duta a terme per la CMA ha descobert que Google està utilitzant pràctiques anticompetitives en tecnologia publicitària de visualització oberta, cosa que creu que podria estar perjudicant milers d'editors i anunciants del Regne Unit.

Per això, Competència tem que Google estigui utilitzant activament el domini en aquest sector per afavorir els seus propis serveis. "Google posa en desavantatge els seus competidors i els impedeix competir en igualtat de condicions per oferir als editors i anunciants un servei millor i més competitiu que recolzi el creixement del seu negoci", ha detallat.

La investigació de la CMA s'ha centrat en el paper de Google com a intermediari en tres parts clau d'aquesta cadena on té una posició de mercat poderosa amb altes quotes de mercat. Per als anunciants, Google opera dues eines de compra d'anuncis, conegudes com a Google Ads i DV360. Per als editors, opera un servidor d'anuncis per a editors, conegut com a DoubleClick For Publishers (DFP).

Les conclusions provisionals de la CMA fan referència a una "autopreferència" anticompetitiva per part de Google. La CMA ha determinat provisionalment que, almenys des del 2015, Google ha abusat de la seva posició dominant mitjançant el funcionament de les seves eines de compra i del servidor d'anuncis per a editors per tal d'enfortir la posició de mercat d'AdX i protegir AdX de la competència d'altres borses.

A més, a causa de la naturalesa altament integrada del negoci de tecnologia publicitària de Google, la CMA ha determinat provisionalment que la conducta de Google també ha impedit que els servidors d'anuncis per a editors rivals puguin competir eficaçment amb DFP, cosa que perjudica la competència en aquest mercat.

La CMA ha determinat provisionalment que aquesta conducta anticompetitiva continua vigent. Per tant, “està estudiant què pot ser necessari per garantir que Google cessi les pràctiques anticompetitives i que no incorri en pràctiques similars en el futur”, ha recalcat.

La CMA ara considerarà amb cura les declaracions de Google abans de prendre una decisió final. Cal recordar que el Departament de Justícia dels Estats Units i la Comissió Europea també han obert investigacions independents sobre les activitats de Google a l'àmbit de la tecnologia publicitària. Els dos procediments estan actualment en curs.

GOOGLE: "RESPONREM EN CONSEQÜÈNCIA"

Després de conèixer aquesta investigació de la CMA al negoci AdTech de Google, la companyia ha explicat "les nostres eines de tecnologia publicitària ajuden a llocs web i aplicacions a finançar els seus continguts i permeten a empreses de totes les mides arribar de forma eficaç a nous clients. Google manté el compromís de crear valor per als nostres socis editors i anunciants en aquest sector altament competitiu”.

"Aquest cas es basa en interpretacions errònies del sector de la tecnologia publicitària. No estem d'acord amb l'opinió de la CMA i hi respondrem en conseqüència", ha afirmat Dan Taylor, VP of Global Ads de Google.

contador