La presidenta del Consell d'Administració de Tesla, Robyn Denholm, ha venut part de les seves accions a la companyia per un valor aproximat de 35,3 milions de dòlars. Les transaccions, que van tenir lloc el 15 de novembre passat, s'han produït a uns preus que van oscil·lar entre els 310.052 i els 320.003 dòlars per títol.
- 351,850$
- -1,47%
Tot i això, cal destacar que la venda forma part d'un pla de negociació preestablert segons la Regla 10b5-1, que permet als directius de les empreses cotitzades establir un pla de negociació per vendre accions de la seva propietat, cosa que ajuda a evitar acusacions d'informació privilegiada, segons expliquen a Investing.com.
Així mateix, Denholm també ha exercit opcions sobre accions, i ha adquirit 112.390 accions a un preu de 24,73 dòlars cadascuna. Després d'aquestes transaccions, la propietat directa de Denholm se situa als 85.000 accions.
Aquestes operacions arriben en ple apogeu del fabricant de vehicles elèctrics, que ha vist com es disparaven els seus títols des de la victòria del Donald Trump a les eleccions presidencials dels EUA.
I és que la bona sintonia entre el president electe i Elon Musk, CEO de Tesla, ha impulsat les perspectives sobre la companyia. Encara més, Trump ha elegit el magnat per dirigir un nou Departament d'Eficiència Governamental, que s'encarregarà de desmantellar la burocràcia, reduir l'excés de regulacions, retallar despeses innecessàries i reestructurar les agències federals. Musk ha promès “fer tremolar el sistema”.
De la mateixa manera, i només fa uns dies, es coneixia que l'equip Trump planeja flexibilitzar les normes nord-americanes per als vehicles autònoms i que la creació d'aquest nou marc legislatiu serà una prioritat per al Departament de Transport dels EUA.
Si bé el Departament de Transport pot emetre regles a través de l'Administració Nacional de Seguretat del Trànsit a les Carreteres (NHTSA, per les sigles en anglès) que facilitarien la implementació dels vehicles autònoms, una llei del Congrés aclariria el camí per a l'adopció massiva d'aquests cotxes.
Actualment, l'NHTSA permet als fabricants desplegar 2.500 vehicles autònoms per any sota la concessió d'una exempció, però els esforços legislatius per augmentar aquesta xifra a 100.000 han fracassat repetidament.
Per això, la creació d'aquest marc normatiu suposaria un impuls per a Tesla, però sobretot per al seu CEO, Musk, que fa uns quants anys que promet vehicles totalment autònoms sense èxit. És més, la visió a llarg termini de la companyia és produir una flota dels anomenats “robotaxis”, cotxes autònoms que puguin transportar persones sense necessitat de supervisió humana.