ep el presidente del bbva carlos torres vila en el palacio de la magdalena a 17 de junio de 2024 en
Juanma Serrano - Europa Press

La companyia de governança corporativa ISS ha aconsellat als fons d'inversió que són accionistes de BBVA votar a favor de l'ampliació de capital que el banc proposarà el 5 de juliol per llançar l'OPA hostil sobre Banc Sabadell. Tot i que, alhora, ha alertat sobre les "incerteses" de l'operació, a causa de l'oposició del Consell de Sabadell i de les autoritzacions regulatòries necessàries.

  • 1,945€
  • 0,15%
  • 9,740€
  • -0,33%

En un informe enviat als fons i citat per Expansión, ISS ha explicat que "un vot a favor de l'augment de capital proposat és merescut pel convincent sentit estratègic de la combinació amb Sabadell, que permetria a la companyia avançar en el procés de consolidació del sector bancari europeu, i més específicament a l'espanyol".

Tot i això, al mateix informe ISS ha afegit que "cal destacar que la manca de suport del Consell de Sabadell i les autoritzacions reguladores pendents creen incertesa sobre l'èxit de l'oferta i sobre la posterior integració i creació de valor per al grup combinat".

BBVA necessita que els accionistes aprovin una ampliació de capital que suposarà l'emissió de 1.126 milions d'accions, ja que ha proposat comprar Sabadell mitjançant un bescanvi d'accions en la proporció d'una acció nova per cada 4,83 accions de Sabadell.

El banc presidit per Carlos Torres necessita el suport dels grans fons per tirar endavant aquesta gran ampliació de capital. En aquest sentit, els seus accionistes més grans són els fons nord-americans BlackRock, que controla prop del 6% del capital i també és accionista rellevant de Sabadell, i Capital Research, que en controla una mica més del 5%.

Tot i que, a més d'aquestes dues empreses, hi ha molts altres grans fons d'inversió presents a BBVA i també a Sabadell, com ara Vanguard i Norges Bank. Segons s'ha publicat, eñs dos bancs comparteixen fins a 71 accionistes, que controlen el 31% de BBVA i fins a un 19% de Sabadell.

Aquestes entitats solen tenir en compte els informes publicats per ISS i altres empreses de governança corporativa a l'hora d'emetre els vots en aquest tipus d'operacions.

Noticias relacionadas

contador