ep el parque eolico marino baltic eagle
IBERDROLA

Iberdrola i Masdar, grup de renovables de l'Emirat d'Abu Dhabi, han finalitzat la instal·lació dels aerogeneradors del parc eòlic marí Baltic Eagle, segons han informat aquest dimecres les dues companyies. En total, s'hi han instal·lat 50 turbines de 476 MW. Aquest projecte forma part de l'acord estratègic entre les dues companyies.

  • 14,150€
  • 0,57%

Quan estigui en ple funcionament, Baltic Eagle, que ja està connectat a la xarxa, subministrarà energia renovable a unes 475.000 famílies i reduirà les emissions de CO2 en unes 800.000 tones a l'any.

Cadascun dels 50 aerogeneradors compta amb una capacitat unitària de 9,53 MW. Han estat subministrats per Vestas i instal·lats per la naviliera Fred Olsen Windcarrier.

Baltic Eagle és el segon dels tres grans parcs eòlics d'Iberdrola a Alemanya, juntament amb Wikinger (350 MW, en operació) i Windanker (315 MW, en planificació). Tot plegat, aquests parcs eòlics marins formen el Baltic Hub d'Iberdrola.

Baltic Eagle és el primer projecte de Masdar amb Iberdrola, el seu primer a Alemanya i el que ha suposat el finançament més gran per a la companyia.

"La finalització de la instal·lació de turbines al parc eòlic Baltic Eagle és una fita important en un any rècord per a l'activitat eòlica marina d'Iberdrola. Amb aquest projecte, Iberdrola és a prop d'assolir els 5.000 MW de capacitat d'eòlica marina a nivell mundial per a finals del 2026", ha afirmat Ignacio Galán, president d'Iberdrola.

El president ha ressaltat que "aquesta fita històrica s'ha aconseguit gràcies a la sòlida relació amb Masdar, que comparteix la nostra visió de recolzar-se en l'energia eòlica marina per accelerar la independència energètica a Europa. També ha estat possible gràcies a l'experiència i el compromís incansable de l'equip humà que ha treballat en el projecte”.

Sultan Al-Jaber, ministre d'Indústria i Tecnologia Avançada dels Unió dels Emirats Àrabs, president de Masdar i president de la COP28, ha assegurat que "la instal·lació de l'última turbina del parc eòlic marí Baltic Eagle marca una fita emocionant".

El 2026, Baltic Hub comptarà amb una capacitat total de més de 1.100 MW i generarà inversions al voltant dels 3.700 milions d'euros. Iberdrola ha dit que aquest parc eòlic marí és una peça important en la seva estratègia de creixement a Alemanya.

Noticias relacionadas

contador