ep archivo   la unidad de coches inteligentes de huawei es valorada en 14500 millones tras recibir
HUAWEI TWITTER - Archivo

Els focus del sector tecnològic estan posats sobre Apple, que donarà a conèixer la nova alineació de productes aquest dilluns, amb el nou iPhone 16 amb funcions d'intel·ligència artificial al capdavant (IA). Amb tot, un dels seus principals competidors podria haver clavat un cop dur sobre la companyia de la poma, ja que les prevendes del telèfon intel·ligent tríptic de Huawei són absolutament demolidores.

Segons es pot observar a la pàgina web de la companyia xinesa, el Huawei Mate XT, un telèfon plegable en tres parts, ha rebut a prop de 3 milions de comandes anticipades o prereserves. Cal assenyalar que Apple encara no ha entrat al segment de telèfons intel·ligents plegables.

Això és especialment ressenyable per dos factors. En primer lloc, l'empresa xinesa va iniciar les comandes anticipades del seu Mate XT dissabte passat. A més, i potser més important, Huawei encara no ha presentat oficialment aquest producte: ho farà hores després de l'esdeveniment d'Apple.

Cal assenyalar que Huawei ha indicat que el telèfon sortirà a la venda el 20 de setembre. Segons mitjans especialitzats, és probable que l'empresa en doni més detalls, com el preu de venda, en aquest esdeveniment en què també podria presentar la nova línia de vehicles elèctrics.

L'aparent interès pel telèfon intel·ligent de Huawei i la data escollida pel fabricant xinès donen bona mostra de la seva capacitat per competir directament amb Apple. I és que, als últims mesos, el gegant tecnològic nord-americà ha anat perdent quota de mercat a marxes accelerades a la Xina, un dels principals mercats de la companyia de la poma: els resultats de l'últim trimestre van mostrar que les seves vendes van caure al voltant d'un 6% i van representar un 17% dels ingressos de la companyia. Segons els analistes, l'iPhone 16 ha de donar un impuls a la companyia al mercat xinès per no enfrontar-se a més problemes.

Cal assenyalar que, segons dades de Canalys, Apple va sortir de la llista dels cinc principals venedors de telèfons intel·ligents a la Xina al segon trimestre. Això, expliquen, va provocar que els fabricants nacionals ocupessin els cinc primers llocs de la llista per primera vegada: Vivo, Oppo, Honor, Huawei i Xiaomi, que es va colar a la cinquena posició gràcies a l'impuls del seu cotxe elèctric, el SU7, i les vendes del seu K70 i de la sèrie 14.

Segons aquesta empresa d'anàlisi, Apple va ocupar el sisè lloc amb una quota de mercat del 14%, dos punts percentuals menys que al segon trimestre de l'any anterior. "Apple s'enfronta a un coll d'ampolla a la Xina continental. L'actual estratègia de canal del venedor manté un nivell d'inventari saludable i pretén estabilitzar els preus al detall i protegir els marges dels socis de canal", explica Lucas Zhong, analista de Canalys Research. "A llarg termini, el mercat xinès de gamma alta és ple d'oportunitats. Marques locals com Huawei, Honor, Oppo i Vivo estan obrint camí incorporant tecnologies com ara IA generativa a productes i serveis. A més, la localització dels serveis d'Intel·ligència d'Apple a la Xina continental serà crucial durant els propers 12 mesos", afegeix.

Cal assenyalar que Huawei ha crescut als últims trimestres després de refer-se de les sancions imposades pels Estats Units per impedir l'accés de la tecnològica a semiconductors d'última generació. Tot i això, Huawei ha anat sorprenent en aconseguir dissenyar els seus propis processadors i demostrar que la Xina és capaç de produir solucions per eludir les sancions imposades a l'accés a la tecnologia occidental.

De la mateixa manera, Huawei ha demostrat ser molt més competitiva que Apple al capdavant dels preus. El Pura 70 de Huawei, el seu model de gamma alta llançat al mes d'abril passat, costa 5.499 iuans, mentre que l'iPhone 15 d'Apple es ven des de 5.999 iuans.

Noticias relacionadas

contador