amazons recent stock performance 1

Amazon seguirà els passos d'Alphabet en la seva aposta per l'energia nuclear, i aquest dimecres ha anunciat una inversió de 500 milions de dòlars en tres projectes que busquen desenvolupar aquesta font energètica, entre els quals s'hi inclou la construcció de diversos petits reactors modulars (SMR, pels seus inicials en anglès) nous.

  • 186,890$
  • -0,43%

Aquests SMR són "un tipus avançat de reactor nuclear amb una empremta física més petita, cosa que els permet construir-se més a prop de la xarxa". A més, tenen temps de construcció més ràpids que els reactors tradicionals, de manera que poden entrar en funcionament abans.

El gegant del comerç electrònic assegura que aquests acords li permetran satisfer les seves "creixents" necessitats energètiques, gràcies a associacions com la que ha tancat a Washington amb Energy Northwest, un consorci de serveis públics estatals, que permetrà el desenvolupament de quatre SMR avançats.

Els reactors seran construïts i operats per Energy Northwest, i s'espera que generin aproximadament 320 megawatts (MW) de capacitat per a la primera fase del projecte, amb l'opció d'augmentar a 960 MW en total, que ajudaran a satisfer les necessitats energètiques previstes per al nord-oest del Pacífic a partir de principis de la dècada de 2030".

La companyia també invertirà en X-energy, un desenvolupador de combustible i reactors SMR de propera generació, per obtenir un "disseny avançat del reactor nuclear" que s'utilitzarà al projecte Energy Northwest. La inversió inclou capacitat de fabricació per desenvolupar equips SMR que donen suport a més de cinc gigawatts de nous projectes d'energia nuclear.

Finalment, l'empresa ha aconseguit un acord a Virginia amb l'empresa de serveis públics Dominion Energy per explorar el desenvolupament d'un projecte SMR a prop de l'actual central nuclear de North Anna de Dominion. Això portarà almenys 300 megawatts d'energia a la regió, on Dominion projecta que la demanda d'energia augmentarà un 85% durant els propers 15 anys.

Noticias relacionadas

contador