ep nueva generacion de bmw serie 3
FABIAN KIRCHBAUER

El sector de l'automòbil europeu cau en borsa davant de possibles demandes pel 'dieselgate' a Gran Bretanya, segons una informació avançada per Reuters. Els descensos més importants els registren Volvo (-1,5%), BMW (-0,79%), Volkswagen (-0,83%) i Mercedes (-0,20%)

En concret, les companyies s'enfronten a 1,5 milions de demandes a Gran Bretanya per un presumpte engany a les proves d'emissions, cosa que podria suposar un cost per a les empreses de fins a 6.000 milions de lliures.

Les demandes van ser presentades principalment per propietaris de vehicles dièsel, i es refereixen a les pràctiques conegudes per primera vegada el 2015, quan Volkswagen va admetre haver utilitzat "dispositius de desactivació" per alterar els nivells d'emissions dels vehicles dièsel durant les proves.

També s'acusa aquests fabricants de vehicles d'haver enganyat els clients sobre el compliment de certs models amb els estàndards d'emissions d'òxid de nitrogen.

Tot i això, les companyies involucrades neguen les acusacions i defensen la seva innocència, al·legant que les demandes "manquen de fonament", com apunten des de Mercedes-Benz, on s'enfronten a unes 300.000 reclamacions.

"Seguim creient que les reclamacions contra Mercedes-Benz no tenen fonament i ens defensarem enèrgicament contra elles o contra qualsevol acció col·lectiva amb els mitjans legals necessaris", destaca un portaveu de la companyia.

Per part seva, des de Ford apunten que tots els vehicles i motors que fabriquen "compleixen tots els requisits d'emissions aplicables".

contador