ep archivo   bitcoin 20230728131403
BSM.UPF.EDU - Archivo

Les criptomonedes intenten començar la setmana amb força. Després de repuntar amb ganes durant la sessió asiàtica, el bitcoin (BTC) es relaxa després de l'obertura de les borses europees i se situa al voltant dels 68.600 dòlars. El mateix li passa a l'ethereum (ETH), que ha pujat amb força a les últimes 24 hores i cotitza per sobre dels 2.700 dòlars.

  • 67.616,559$
  • -1,67%

Una cosa semblant passa amb les altcoins. Un bon nombre de tokens alternatius, entre els quals hi ha XRP, toncoin (TON), cardano (ADA), avalanche (AVAX) i shiba inu (SHIB), entre altres, corregeixen a la baixa després de repuntar amb força durant la matinada. Dogecoin (DOGE) cau una mica més que la resta després de pujar un 30% a la darrera setmana. Els analistes assenyalen que el repunt del criptomeme de temàtica canina té prou a veure amb l'increment de protagonisme d'Elon Musk a la campanya presidencial del Partit Republicà i de Donald Trump. DOGE ha estat anteriorment objecte d'especulació per part de Musk.

Des d'un punt de vista tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, ha destacat que el bitcoin va realitzar el seu "primer atac seriós" a la zona dels 66.000 dòlars. Aquest moviment ha portat els preus fins a la referència dels 69.000 dòlars. Segons Molina, el repunt del bitcoin està acompanyat d'un augment de volum als mercats al comptat, tant als fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) com a la resta del mercat directe, així com de cert increment a les obertures de posicions en derivats.

Pel que fa als ETF de BTC al comptat, aquests productes d'inversió estan aconseguint entrades netes positives des del divendres 11 d'octubre passat. Durant aquest període de sis dies, els fons cotitzats de BTC 'spot' han captat més de 2.000 milions de dòlars nets, i han registrat també tres dies de fluxos per sobre dels 400 milions de dòlars i un per sobre dels 550 milions.

"Aquest augment coincideix amb l'entrada de diners als actius amb risc, de manera que serà de vital importància que el Nasdaq no perdi terreny perquè el BTC segueixi atacant cotes superiors. Si els 69.000 dòlars se superen, tindrem nou màxim històric al bitcoin i els 74.000 dòlars seran el primer objectiu abans d'entrar a zona de descobriment de preus.

En aquest sentit, cal recordar que els analistes indiquen que la criptomoneda reina s'ha estat correlacionant amb força amb la renda variable nord-americana, especialment amb els valors tecnològics. Si les xifres de les grans companyies de Wall Street continuen convencent el mercat i les dades macroeconòmiques reforcen un escenari de més retallades dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed), tot apunta que els preus de les criptomonedes continuaran pujant.

Les cites clau en aquest front seran la presentació de resultats de Tesla, que tindrà lloc dimecres al tancament del mercat nord-americà, i les dades del PMI nord-americà d'octubre, que es coneixeran dijous a les 15.45 hores d'Espanya. De la mateixa manera, convé seguir parant atenció a la campanya presidencial als EUA, ja que una victòria dels republicans podria disparar els preus de les criptomonedes. Alguns analistes com els de Standard Chartered opinen que fins i tot una victòria de Kamala Harris i el Partit Demòcrata seria positiva per als criptoactius.

D'altra banda, la Xina podria continuar recolzant les pujades als mercats de criptomoneda, ja que el banc central del país ha tornat a retallar els tipus d'interès de referència en 25 punts bàsics. Aquest moviment era esperat, ja que el governador del Banc Popular de la Xina (PboC, per les sigles en anglès), Pan Gongsheng, havia avançat divendres passat que l'organisme retallaria les taxes de referència a curt i llarg termini.

"Aquest moviment va injectar una nova onada d'optimisme als mercats, alimentant l'esperança que els esforços recents en matèria d'estímuls a la Xina finalment estan guanyant tracció econòmica. Els inversors estan equilibrant les seves apostes entre la sòlida economia dels EUA i la recuperació esperada de l'economia xinesa, mentre les tensions geopolítiques globals i el risc de les properes eleccions als EUA planen com a núvols de tempesta a l'horitzó", escriu Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management.

contador