photo d archives d un panneau de wall street a new york aux etats unis

Wall Street cotitza amb vendes aquest dimarts després dels guanys de dilluns, que van permetre al Dow Jones tancar per primera vegada per sobre dels 43.000 punts i marcar nous màxims històrics, igual que a l'S&P 500. Això, a mesura que els inversors centren la seva atenció a la temporada de resultats que, a poc a poc, va agafant tracció.

  • 42.793,100
  • -

Durant aquesta sessió, han rendit comptes davant del mercat bancs com Goldman Sachs, Bank of America i Citigroup, i altres companyies importants com Johnson & Johnson.

En el cas de Bank of America, ha obtingut durant el tercer trimestre de l'any uns guanys de 6.900 milions de dòlars, xifra que suposa un 12% menys que els 7.800 milions de dòlars del mateix període del 2023, a causa dels menors ingressos per interessos. Tot i això, ha superat les estimacions del mercat.

Goldman Sachs puja un 3% després de guanyar 2.990 milions, un 45% més, al tercer trimestre, cosa que es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 8,40 dòlars, que supera les expectatives de 6,89 dòlars per títol que tenia el mercat.

Per part seva, Citi es revalora un 2% després d'aconseguir un benefici net de 3.238 milions de dòlars entre juny i setembre. Si bé aquesta dada s'ha situat per sota dels 3.546 milions aconseguits fa un any (-9%), representa una clara millora enfront de les previsions del mercat. En concret, el consens d'analistes era un benefici per acció (BPA) d'1,31 dòlars que finalment ha estat d'1,51 dòlars per títol.

"Per al conjunt de l'S&P 500, l'expectativa per al tercer trimestre és una pujada del 4% en els ingressos, amb un alentiment previst en beneficis fins al 5% (enfront del 13,2% vist al segon trimestre). Per sectors, els creixements seran liderats per tecnologia i salut, mentre que al costat contrari les empreses energètiques i del sector de materials seguiran pressionades", indiquen a Renta 4 Banc.

Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote, “les vibracions positives podrien continuar a mesura que ens endinsem més en la temporada de resultats. Com a mínim, els analistes van retallar gradualment les seves expectatives de guanys per al tercer trimestre al voltant del 4% de creixement, mentre que aquesta expectativa era propera al 8% a l'estiu. No obstant això, les pròpies empreses tenen una guia del voltant del 16% de creixement en els guanys. La bretxa suggereix que els guanys reals podrien superar fàcilment les estimacions. I les estimacions millors del que s'esperaven són el millor amic de les valoracions”.

ANÀLISI DE MERCAT

"L'argument alcista –fort creixement dels guanys, sòlid creixement econòmic i la contundent 'posició de la Fed' com a suport– segueix intacte, fins i tot si les properes dades nord-americanes probablement siguin força confuses durant el proper trimestre, com ho demostren les xifres força descoratjadores de sol·licituds de desocupació de la setmana passada", valora Michael Brown, estrateg de recerca sènior de Pepperstone.

Tot i això, per a l'expert, això no hauria de ser suficient per descarrilar el mercat alcista, ja que és probable que les caigudes segueixin sent relativament lleus i "que els participants segueixin considerant-les oportunitats de compra. L'inici dels resultats de les grans tecnològiques la setmana que ve és el risc més obvi a l'horitzó que s'ha d'abordar, i és probable que el mercat continuï pujant fins aleshores”.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, els resultats continuen acaparant el protagonisme, i aquest dimarts ha rendit comptes UnitedHealth, que cau un 2% a la sessió malgrat haver assolit previsions amb les seves xifres, ja que el mercat valora negativament la retallada de les expectatives per a conjunt de l'any.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 4,70% (70,35 dòlars) i el Brent cedeix un 4,11% (74,27 dòlars), després que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, li hagi dit als EUA que Israel vol atacar objectius militars iranians, però no nuclears ni petroliers.

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,03% (1,0913 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,12% (2.668 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 4,049% i el bitcoin perd un 0,36% (65.728 dòlars).

Noticias relacionadas

contador