Norway central bank

El Norges Bank ha decidit mantenir els tipus d'interès oficials sense canvis al 4,5%. "Creiem que cal mantenir el tipus d'interès oficial al nivell actual durant un període futur, però que s'acosta el moment de flexibilitzar la política monetària".

"La taxa de política monetària probablement es mantindrà al 4,5% fins a finals d'any", ha assenyalat la governadora de l'organisme noruec, Ida Wolden Bache, "abans de retallar-la gradualment a partir del primer trimestre del 2025".

Com assenyala el Comitè de Política Monetària i Estabilitat Financera del Norges Bank, la inflació ha disminuït notablement des del nivell màxim, però la inflació subjacent no ha disminuït en la mateixa mesura. A més, s'espera que el ràpid augment dels costos empresarials i la depreciació de la corona frenin una desinflació més gran.

Per això, considera que continua sent necessària una política monetària restrictiva per reduir la inflació fins a l'objectiu en un termini raonable.

El Comitè reconeix que "el preocupa la possibilitat que si es redueix el tipus d'interès de referència prematurament, la inflació es mantingui per sobre de l'objectiu durant massa temps". Mentre que, d'altra banda, una política monetària excessivament restrictiva "podria contraure l'economia més del que és necessari".

El Norges Bank pronostica que la inflació s'acostarà al 2% cap a finals del 2027 i preveu que el creixement econòmic repunti lleugerament als propers anys. "Hi ha incertesa sobre l'evolució futura de l'economia noruega", destaquen.

Noticias relacionadas

contador