ep archivo   planta de ercros 20231228110929
ERCROS - Archivo

El grup industrial italià Esseco ha llançat aquest divendres una contraOPA sobre Ercros a 3,84 euros per acció en efectiu, que es converteix en competidora de l'OPA llançada per la corporació portuguesa Bondalti, feta a 3,60 euros per acció. Els títols d'Ercros s'han disparat un 11,89%, fins als 3,905 euros.

  • 3,905€
  • 0,00%

L'oferta d'Esseco s'adreça al 100% del capital d'Ercros, 91.436.199 accions, i valora l'empresa química catalana en 351 milions d'euros.

En aquest sentit, Esseco ha assenyalat que "disposa de capital i compromisos de finançament suficient per fer front a l'obligació de pagament de la contraprestació de l'oferta", que és un 6,7% superior a l'OPA llançada per Bondalti.

Esseco compta amb dos avals del banc nord-americà JP Morgan i del banc italià BPM per valor de 175,5 milions d'euros. L'oferta està condicionada a obtenir almenys l'acceptació del 75% del capital.

L'OPA que va llançar al març el grup portuguès Bondalti sobre Ercros va obtenir recentment l'autorització del govern espanyol, però ara haurà de competir amb la formulada per Esseco. En aquest sentit, caldrà veure si Bondalti eleva la seva oferta o la retira.

Per la seva banda, el Consell d'Administració d'Ercros ha explicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que, "amb l'assistència dels seus assessors financer i legal, es pronunciarà en el moment oportú tant sobre l'oferta com sobre l'oferta competidora, una vegada autoritzades per la CNMV, i dins el termini previst a la normativa d'aplicació”.

Mentrestant, la CNMV ha comunicat que l'oferta queda sotmesa al règim propi de les ofertes competidores i en queda suspesa la tramitació fins a autoritzar l'operació.

Noticias relacionadas

contador