ep archivo   chip de broadcom
FLORIAN KNODT/BROADCOM - Archivo

Els fabricants de xips pugen a la borsa aquest dijous i impulsen el Nasdaq, que es converteix en l'índex més alcista de Wall Street un dia després que la Reserva Federal iniciés les retallades de tipus d'interès amb un moviment de 50 pb, que va duplicar les previsions de la majoria d'analistes, que apuntaven a 25 pb.

Així, la jornada d'aquest dijous està deixant guanys per a grans tecnològiques com ara Nvidia (+3,5%), Broadcom (+3,8%), Intel (+2%), Arm (+4,5), ASML (+ 5%) o Micron (+2,6%).

La retallada de tipus que ahir va dur a terme el banc central dels Estats Units sembla haver animat els inversors, i Michael Brown, estrateg de recerca sènior a Pepperstone, assegura que “les accions han pujat de la nit al dia, amb 'verd a la pantalla' a tot el món, a mesura que els compradors passen a primer pla una vegada més".

"En qualsevol cas, la decisió d'ahir no sembla un canvi de joc des d'una perspectiva més àmplia. La contundent política de la Reserva Federal continua vigent, i les autoritats estan clarament disposades i són capaces d'actuar ràpidament amb retallades de taxes en cas de que l'economia segueixi caient", matisa.

A més, considera que els inversors compten amb "poca" informació per fer les seves operacions, ja que "hi va haver relativament poca claredat sobre el ritme al qual les taxes tornaran a un nivell neutral".

"El problema aquí, tant per als formuladors de polítiques com per als participants del mercat, és que si bé la direcció del viatge –és a dir, les retallades de taxes– pot ser clara, la velocitat del viatge i la destinació cap a on viatgem són desconeguts!", conclou.

Noticias relacionadas

contador