ep archivo   caixabank arxiu
CAIXABANK - Archivo

CaixaBank ha iniciat la comercialització d'hipoteques vinculades a la línia d'avals atorgada pel Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana i gestionada per l'ICO per adquirir el primer habitatge de joves i famílies amb menors a càrrec.

  • 5,380€
  • -0,92%

La línia d'avals està dotada amb 2.500 milions d'euros. L'objectiu és que aquelles persones que tenen solvència financera per afrontar l'adquisició del seu primer habitatge, però que encara no han generat capacitat d'estalvi suficient, puguin accedir més fàcilment a un préstec hipotecari.

Per aquest motiu, la iniciativa va dirigida a joves de no més de 35 anys i a famílies amb menors a càrrec els ingressos dels quals no superin els 37.800 euros bruts a l'any (4,5 vegades l'IPREM), tal com recull l'acord entre l'entitat financera i l'Institut de Crèdit Oficial per a l'adhesió a la línia d'avals del Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana.

La mesura s'aplica als casos de compra d'un primer habitatge destinat a residència habitual i permanent.

La possibilitat de comptar amb aquest aval, que pot cobrir fins al 20% de l'import del préstec i el 25% si l'habitatge adquirit disposa d'una qualificació energètica D o superior, se suma a l'àmplia oferta de solucions hipotecàries que CaixaBank, com a entitat financera líder en hipoteques a Espanya, ofereix als seus clients.

contador