ep archivo   grifols 20240715141303
GRIFOLS - Archivo

Grifols pateix a la borsa aquest dilluns (-2,5%; 9,98 euros) després que El Confidencial hagi publicat que el fons canadenc Brookfield ha tornat a endarrerir el llançament de l'OPA que prepara sobre el grup farmacèutic, a causa que encara no ha aconseguit el finançament necessari.

  • 10,000€
  • -2,39%

"Notícia negativa, que posa en dubte si hi haurà una OPA per Grifols", assenyalen els experts de Bankinter. "Aquest nou retard augmenta la incertesa sobre si Brookfield hi presentarà una oferta. Una renúncia del fons a presentar l'OPA tindria efectes negatius sobre la cotització. Reiterem la nostra recomanació de vendre", afegeixen aquests analistes.

Brookfield necessita uns 10.000 milions d'euros per llançar una OPA sobre Grifols en aliança amb la família fundadora, que en retindria al voltant del 30% del capital.

En aquest sentit, els analistes de Banc Sabadell afirmen que "tot i que no descartem una reacció negativa de la cotització pel risc que no es tanqui l'operació, aquest nou retard sembla lògic, tenint en compte la seva envergadura".

En aquest sentit, afegeixen que "atès que Brookfield manté l'interès en l'operació, el que és rellevant és el preu al qual es pugui llançar la potencial OPA".

Sobre aquest punt, recorden que el mercat especula amb una oferta a nivells d'11-12 euros per a les accions A. Un preu, que “infravalora la companyia”. La seva valoració de Grifols és molt més elevada, ja que arriba als 16,50 euros per títol.

Noticias relacionadas

contador