illustration du logo de l opep

L'OPEP+, el grup format pels membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli, i els seus aliats, com Rússia, ha decidit seguir endavant amb els seus plans i mantenir l'augment gradual de l'oferta de cru a partir del proper 1 de desembre.

Durant la sessió del Comitè Ministerial de Monitorització Conjunt (JMMC) que s'ha celebrat aquest dimecres de forma telemàtica, el càrtel ha optat per no dur a terme cap modificació de les mesures en curs, com ara l'increment de 180.000 barrils diaris al darrer mes de l'any per part de vuit dels seus 22 països integrants.

Així mateix, i segons ha explicat l'aliança petroliera, a la reunió, la República de l'Iraq, la República del Kazakhstan i la Federació de Rússia han confirmat que havien aconseguit la plena conformitat i compensació de conformitat amb els cronogrames presentats per al setembre. "Els tres països van reiterar el ferm compromís de mantenir la plena conformitat i compensació durant el període restant de l'acord".

El Comitè també ha subratllat haver pres nota dels tres tallers tècnics separats entre representants de la República de l'Iraq, la República del Kazakhstan i la Federació de Rússia i les fonts secundàries “destinats a discutir els detalls de la producció del setembre i presentar els seus plans de compensació revisats que inclouen la sobreproducció d'agost, segons els plans presentats a la Secretaria de l'OPEP".

De la mateixa manera, ha destacat la importància fonamental d'aconseguir la plena conformitat i compensació i "seguirà supervisant" el compliment dels ajustaments de producció acordats a la 37a Reunió Ministerial de l'OPEP i de països no membres de l'OPEP (ONOMM), celebrada el 2 de juny de 2024.

I avaluarà "de prop" els ajustaments voluntaris addicionals anunciats per alguns països participants de l'OPEP i de països no membres de l'OPEP, tal com es va acordar a la 52a Reunió Ministerial del JMMC, celebrada l'1 de febrer de 2024.

Tot i això, el Comitè ha emfatitzat que "avaluarà contínuament les condicions del mercat" i que "conserva l'autoritat de convocar reunions addicionals o sol·licitar una Reunió Ministerial de l'OPEP i de països no pertanyents a l'OPEP".

Cal recordar que va ser el mes de setembre passat quan l'OPEP+ va apostar per endarrerir dos mesos l'increment de la producció de cru previst, inicialment, per a l'octubre.

La propera reunió del JMMC (57a) està prevista per a l'1 de desembre de 2024.

Noticias relacionadas

contador