republican presidential nominee and former u s president donald trump holds a campaign rally in reno nevada 20241016110135

L'expresident dels EUA i candidat republicà a la presidència, Donald Trump, va insistir que és legítim que un president del país digui al cap de la Reserva Federal (Fed) com creu que s'haurien de moure els tipus d'interès. Així ho va declarar en una entrevista amb Bloomberg News al Club Econòmic de Chicago, en què es va burlar, a més, de la feina de dirigir la Fed.

“És la millor feina al Govern”, va dir Trump. “Vas a l'oficina un cop al mes i dius 'llancem una moneda', i tots parlen de tu com si fossis un déu”.

Tot i que Donald Trump va esquivar la pregunta de si destituiria el president de la Fed, Jerome Powell, si guanya les eleccions, va insistir que canviaria moltes coses respecte al seu primer mandat, incloent-hi la recerca d'una influència més gran a la Reserva Federal.

Al llarg de la conversa d'una hora que l'expresident va mantenir amb Bloomberg News, aquest va desestimar repetidament les prediccions dels economistes que afirmen que les seves polítiques tindrien un impacte netament negatiu sobre l'economia i que traslladarien els costos als consumidors nord-americans.

L'expresident va minimitzar la possibilitat que les seves propostes d'aranzels puguin interrompre les cadenes de subministrament o afectar les petites empreses, dient que les companyies ràpidament tornarien a la fabricació als EUA per evitar els aranzels. A més, va argumentar que l'impacte dels seus plans per deportar milions de migrants indocumentats es veuria compensat per la migració legal. I va dir que el seu lideratge inspiraria lleialtat en lloc d'enuig per part dels aliats.

“Nosaltres estem enfocats en el creixement”, va assenyalar Trump. “Portarem empreses de tornada al nostre país”.

Les afirmacions del candidat republicà van ser ben rebudes pels assistents a l'esdeveniment, que van aclamar el seu argument que augmentar dràsticament els aranzels sobre béns estrangers protegiria “les empreses que tenim aquí i les noves empreses que s'hi traslladaran”, assenyala Bloomberg.

Trump va utilitzar el fòrum per opinar sobre algunes de les històries més importants a l'àmbit empresarial, reiterant la seva promesa de bloquejar la venda d'US Steel a Nippon Steel si la transacció de 14.100 milions de dòlars es concreta abans que assumeixi el càrrec.

"Crec que estableix un to horrible", va dir sobre la possible venda, afirmant que l'acer és un interès crític per a la seguretat nacional.

Tant Biden com Kamala Harris han dit que s'oposen a l'acord, un punt de fricció electoral, particularment a l'estat clau de Pennsylvania, on hi ha tant l'empresa nord-americana com el sindicat United Steelworkers, que també s'oposa a la transacció.

Noticias relacionadas

contador