que se espera del precio del petroleo despues del verano 1024x631

El petroli torna a pujar aquest dimarts després de les alces de dilluns, amb el focus posat sobre la reunió de la Reserva Federal i en la seva tan anhelada retallada de tipus d'interès, la magnitud de la qual es coneixerà demà. El WTI puja un 1,20%, fins als 70,93 dòlars, mentre que el Brent, de referència mundial, es revalora un 0,85% i arriba als 73,36 dòlars.

  • 73,650$
  • -0,07%

El banc central protagonitza un dels conclaves més renyits dels darrers anys, amb analistes i mercats dividits entre una baixada de 25 o de 50 pb. Els experts d'SP Angel asseguren que "una reducció de la taxa d'interès de 0,5 punts es consideraria més alcista per a la demanda de petroli".

Mentrestant, el cru continua recuperant part de les pèrdues de les últimes setmanes, que van portar el WTI a tocar el nivell més baix des del 2023 dimarts passat. Des d'aleshores, els preus han rebotat, i el cru de referència als Estats Units ha sumat al voltant d'un 7,5%.

Tot i això, David Morrison, analista sènior de mercats a FCA, assegura que "això s'ha de posar en perspectiva, ja que el cru va perdre un 23% entre principis de juliol i el mínim de la setmana passada".

"El cru estava excepcionalment sobrevenut abans d'aquest repunt, i fins i tot amb l'últim repunt, segueix sobrevenut. Però fins i tot amb el detonant alcista de les interrupcions en el subministrament a causa de l'huracà Francine i la perspectiva de taxes d'interès més baixes per part de la Reserva Federal dels Estats Units, el cru no ha rebotat prou fort per desencadenar un seriós atac de cobertura de curts que hauria d'haver impulsat els preus molt més alt”, detalla.

En canvi, explica, "els guanys han estat relativament lents i mesurats, cosa que podria suggerir que es tracta simplement d'una correcció comuna i corrent abans d'una altra sacsejada a la baixa".

"Si és així, aleshores el petroli està enviant al mercat en general un missatge important: està dient que hauríem d'esperar una desacceleració econòmica global. Si aquest és el cas, llavors seria un fort argument a favor d'una retallada de 50 punts bàsics després de la reunió del FOMC de demà", conclou.

contador