des traders travaillent a la bourse de wall street 20230520134114

Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest divendres després dels forts guanys de dijous, liderats pel Nasdaq i que van portar l'S&P 500 i el Dow Jones, que va finalitzar la sessió per sobre dels 42.000 punts per primera vegada, a renovar màxims històrics. Això en un context d'optimisme després que la Reserva Federal (Fed) hagi iniciat el seu nou cicle monetari amb una baixada 'jumbo' dels tipus d'interès de 50 punts bàsics.

  • 42.003,740
  • -

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos van camí de finalitzar una setmana alcista, durant la qual el Nasdaq puja un 1,9%, l'S&P 500, un 1,6% i el Dow Jones, un 1,5%, que se suma als forts guanys de la setmana anterior.

"La conclusió dels inversors és que la Fed no estava reduint les taxes d'interès en aquesta ocasió, a diferència de com sol passar, perquè l'economia nord-americana s'estigui deteriorant i a punt d'entrar en recessió. Amb el marge que li ha atorgat una inflació que, a poc a poc, s'adreça a l'objectiu del 2%, ha optat per normalitzar les taxes d'interès reals (ajustades a les expectatives d'inflació), que se situaven a nivells històricament elevats i, per tant, eren molt restrictives", indiquen a Link Securities.

L'"agressiu" moviment de la Fed va ser rebut inicialment amb caigudes moderades, però finalment el mercat ha realitzat una reinterpretació positiva de la retallada de tipus.

"S'ha imposat la versió que no passa res amb el cicle econòmic, que la Fed confia en la reculada de la inflació, que es reenfoca sobre PIB/ocupació (sobretot a protegir l'ocupació, pel problema que li porta) i que pot baixar tipus una mica més del que s'esperava, com 25-50pb més a sota del que es pensava abans, quan hagi acabat de baixar. Ara s'ha imposat un cert consens respecte al fet que tornarà a baixar els típus a les dues reunions que li queden aquest any", comenten a Bankinter.

Cal recordar que aquest divendres hi ha 'quadruple hora bruixa'. És a dir, que hi ha venciment de futurs i opcions sobre índexs i accions.

"El quàdruple venciment de derivats es produeix el tercer divendres de març, juny, setembre i desembre. En aquests dies es decideix si es deixa expirar aquests contractes de derivats o si es renoven al proper venciment (roll over). El venciment és el dia límit al que es pot executar una opció o al que guanya un futur. Generalment (95% dels contractes) es realitza el roll over durant la setmana del venciment, per la qual cosa només el 5% de les posicions es realitzen el divendres corresponent. Els futurs es liquiden al tancament del mercat per evitar que, hipotèticament, un venciment de gran import (o diversos coordinadament) distorsionin el tancament d'un índex", expliquen a Bankinter.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 es llança cap als resistències clau. "El selectiu tecnològic es frena just al voltant de la resistència clau del curt termini que presenta als 19.938 punts. Molt atents a la superació d'aquest nivell de preus, ja que es confirmaria el final de la correcció del curt termini confirmant un gir en la mitjana de 200 sessions", subratlla César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La superació d'aquests preus ens faria pensar en un atac als màxims del buit baixista que va deixar als 20.398 punts, darrer objecte abans que vegem una extensió de les pujades fins als màxims històrics dibuixats al mes de juliol als 20.690 punts", afegeix Nuez.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, FedEx s'enfonsa un 13% després de presentar uns resultats que no han complert les expectatives. L'empresa, que és considerada un "indicador avançat" de l'economia, ha vist caure el benefici un 23% i ha reduït les previsions anuals per la menor demanda.

Al costat contrari, Nike es dispara un 7% després d'anunciar que el seu CEO, John Donahoe deixarà el càrrec el 13 d'octubre i serà substituït per Elliott Hill, un veterà de la companyia.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,35% (71,70 dòlars) i ​​el Brent cedeix un 0,52% (74,49 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,10% (1,1163 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,92% (2.638 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta al 3,745% i el bitcoin baixa un 0,80% (62.831 dòlars).

contador