powellcbbolsa22

Wall Street cotitza sense tendència definida aquest dimecres després del signe mixt de dimarts i en espera de conèixer la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed).

  • 42.010,550
  • -

El mercat descompta al 100% que el banc central nord-americà iniciarà el seu cicle de flexibilització monetària, encara que el dubte rau en si durà a terme una retallada de 25 punts bàsics o de 50.

En aquest sentit, aquesta darrera opció guanya força amb una probabilitat del 65%, mentre que se li atorga una possibilitat del 35% a una retallada d'un quart de punt percentual, segons l'eina FedWatch, de CME Group.

"Les vendes al detall dels EUA, amb revisions a l'alça de les dades dels mesos anteriors, per si soles, donen suport a una retallada menor de 25 punts bàsics en lloc de 50 punts bàsics, però és més probable que siguin l'estat del mercat laboral nord-americà i la percepció de la Fed del risc d'un deteriorament el que impulsi aquesta decisió", indica Ryan Brandham, director de mercats de capitals globals per a Amèrica del Nord a Validus Risk Management.

Per la seva banda, els experts de Bankinter estimen que "el millor seria que baixés 25 punts bàsics i no 50 (amb això espantaria el mercat) i que no toqués pràcticament res les seves estimacions macro. Aquest és el desenllaç ideal i també el més probable".

Tot i això, independentment de si la primera rebaixa de l'actual cicle és d'un quart de punt o de mig punt percentual, a Link Securities creuen que el més important és el que comuniqui la Fed sobre el camí que espera que recorrin els tipus oficials d'aquí a finals d'any i durant el 2025 i el 2026.

"Potser el més rellevant d'aquesta reunió seran els possibles canvis que al diagrama de punts, diagrama en què els membres del FOMC dibuixen les seves expectatives de tipus a mitjà termini, hagin introduït. També serà molt rellevant com justifica el president de la Fed, Powell, la decisió adoptada pel comitè durant la tradicional roda de premsa posterior a la finalització del FOMC", afegeixen.

ANÀLISI TÈCNICA

El Dow Jones ha donat durant les darreres sessions una nova demostració de força. "El selectiu nord-americà aconsegueix tancar per sobre dels màxims de tots els temps que va dibuixar, a finals del mes d'agost passat, als 41.585 punts. El seu aspecte tècnic no pot ser millor, ja que es mou en pujada lliure, sense cap resistència al seu camí. A curt termini és probable que puguem veure una extensió de les alces fins al nivell dels 43.000 punts”, afirma César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

El seu aspecte tècnic és immillorable i "no veurem ni el menor senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 40.000 punts, mínims d'aquest mes de setembre. El suport clau està força més avall, concretament als 38.499 punts, nivells on hi ha la mitjana de 200 sessions", afegeix.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Google és protagonista gràcies al fet que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha anul·lat una multa de 1.490 milions d'euros imposada per la Comissió Europea a la companyia el 2016 per abús de posició dominant a través de la seva plataforma de publicitat AdSense. La tecnològica puja un 0,20% a la sessió.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,69% (70,70 dòlars) i ​​el Brent cedeix un 0,66% (73,21 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,22% (1,1138 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,44% (2.603 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 3,679% i el bitcoin perd un 0,56% (59.868 dòlars).

contador