dl japan japan exchange group jpx tokyo stock exchange nikkei 225 topix generic 1
Sharecast graphic / Josh White

El Nikkei puja més de l'1% i lidera els guanys a Àsia aquest dimarts després dels nous màxims marcats a Wall Street pel Dow Jones i l'S&P 500. Tot i que les borses xineses cotitzen en negatiu pels dubtes sobre els estímuls. El Hang Seng de Hong perd un 2% i el Shanghai Composite cedeix un 1%.

  • 39.910,550
  • 0,77%

Els valors de tall tecnològic s'han vist afavorits per un altre rècord d'Nvidia, que va assolir una capitalització de 3,4 bilions de dòlars.

Al front geopolític, Israel ha indicat als Estats Units que el seu objectiu és atacar instal·lacions militars de l'Iran i no emplaçaments petrolífers ni nuclears, segons informa The Wall Street Journal. La resposta del país hebreu segurament es produirà abans de les eleccions presidencials als Estats Units, que se celebraran el 5 de novembre.

En altres notícies destacades, la producció industrial del Japó va baixar el 3,3% al mes passat, en línia amb les previsions del consens.

Sobre els futurs estímuls xinesos, un informe de Caixin Global ha assenyalat que la Xina podria emetre 850.000 milions de dòlars en bons especials del Tresor (6 bilions de iuans) per estimular l'economia i reduir el deute dels governs locals.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent cau amb força un 3,7% (74,57 dòlars), l'euro es deprecia un 0,2% (1,0887 dòlars) i l'unça d'or baixa un 0,3% (2.656 dòlars). A més, el bitcoin rebota un 1% (65.275 dòlars).

Noticias relacionadas

contador