illustration d archives du logo de nvidia 20240522174019

Nvidia apunta a una facturació de 12.000 milions de dòlars aquest any procedent de la Xina malgrat les restriccions a l'exportació de xips instaurades pel govern de Joe Biden, cosa que li permetria superar les xifres del curs passat, segons una informació de Financial Times.

  • 125,830$
  • -1,91%

Segons aquestes estimacions, la companyia lliurarà al llarg dels propers mesos més d'1 milió dels nous xips H20, que van ser dissenyats per evitar les restriccions i poder ser exportats al gegant asiàtic. Aquesta xifra duplica les vendes previstes per SemiAnalysis per al xip Ascend 910B de Huawei, un dels principals rivals d'Nvidia en aquest mercat.

Cadascun d'aquests xips H20, dissenyats per al desenvolupament de la intel·ligència artificial (IA), té un cost comprès entre els 12.000 i els 13.000 dòlars, unes xifres que elevarien les vendes totals de la companyia al país per sobre dels 12.000 milions.

Tot i aquests números, Nvidia alerta des de fa temps sobre l'impacte que poden tenir per a les seves vendes, i per a les del conjunt del sector, les restriccions a la venda de semiconductors cap al mercat xinès.

"El nostre negoci a la Xina és substancialment més baix que els nivells del passat. No obstant això, seguim fent el nostre millor esforç per servir-hi els clients als mercats", va assegurar el CEO de la companyia, Jensen Huang, durant la conferència amb inversors celebrada al maig.

D'aquesta manera, la companyia, que va arribar a ser puntualment l'empresa més valuosa del món durant les últimes setmanes, manté les bones previsions de vendes per als seus xips d'IA, emprats per les tecnològiques més grans dels EUA i de la resta del món.

A principis de juny, Huang va revelar que Nvidia planeja actualitzar els seus acceleradors d'intel·ligència artificial cada any, anunciant un xip Blackwell Ultra per al 2025 i una plataforma de propera generació en desenvolupament anomenada Rubin per al 2026.

Noticias relacionadas

contador