ep archivo   solaria ha conectado a la red con exito el complejo fotovoltaico cifuentes trillo de
SOLARIA - Archivo

Solaria s'emporta una pujada del preu objectiu per part de Bankinter per l'efecte del nou negoci de Centres de Dades que, juntament amb la Gestió de Terrenys, obre noves vies de creixement. Així, la valoració de les seves accions se situa ara als 12 euros, des dels 10,3 euros anteriors. La recomanació se'n manté en neutral.

  • 12,360€
  • 2,49%

Sobre la diversificació cap a Centres de Dades i Gestió de Terrenys, la companyia preveu generar 1.000 milions d'euros en quatre anys, "un objectiu amb poca concreció", ja que "totes dues són activitats iniciades recentment".

Així ho consideren els analistes de l'entitat, que estimen que els forts desemborsaments necessaris per impulsar aquest negoci limitaran la presència de Solaria a una participació minoritària en la filial que emprengui aquesta activitat.

A més, veuen que l'entorn no és favorable per a un sector caracteritzat per caigudes en el preu de l'energia que impacten negativament sobre les vendes i els beneficis i per l'elevat cost del deute que es tradueix en una reducció de les inversions.

"La caiguda en el preu de l'energia no es compensa amb l'augment de la generació i impacta sobre les vendes i els beneficis" i "la venda de projectes solars en desenvolupament mitiga parcialment aquest efecte negatiu".

Com apunten, l'elevat cost del deute frena el desenvolupament de parcs solars i les inversions es redueixen al primer semestre del 2024 fins als 112 milions d'euros (-40,3%). "Veiem la retallada de les guies com una advertència de beneficis a causa de l'entorn desfavorable", assenyalen.

Al primer semestre del 2024, Solaria ha presentat un benefici net de 41,6 milions d'euros un 16% menys que durant el mateix període del 2023, quan va guanyar 50 milions. Els ingressos s'han reduït lleugerament un 1,9%, fins als 82,95 milions.

Noticias relacionadas

contador