El fons nord-americà Atlas Holdings ha incrementat la seva participació en Ence fins a superar-ne el 5%, segons ha comunicat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
- 3,104€
- -1,27%
En concret, Atlas hi ha augmentat la participació en un 1,84% fins a situar-la en un 5,071% (12.489.144 accions). El passat 10 de desembre del 2024, aquest fons amb més de 6.000 milions de dòlars sota gestió en companyies privades ja va anunciar que havia aconseguit una participació del 3,231% a la cotitzada.
Atlas és un fons d'inversió nord-americà amb més de 6.000 milions de dòlars en actius sota gestió, principalment en companyies privades i cotitzades dels sectors de Pulp & Paper, Materials i Energia, entre d'altres.
Aquest no ha estat l'únic moviment rellevant que han fet alguns dels accionistes de referència d'Ence durant els darrers temps. Asua Inversiones, la societat que dirigeix Victor Urrutia, augmentava al desembre la seva participació en Ence fins a assolir-ne un 10%, després de l'adquisició d'un 1,15% del capital. Victor Urrutia és el segon accionista de referència de la companyia. En primer lloc, se situa Juan Luis Arregui amb el 29,4%. Els segueixen Jose Ignacio Comenge, amb una participació del 6,37% del capital i Atlas Holdings amb un 5,071% del capital.
Ence està immersa en un procés de creixement i diversificació dels seus dos negocis de producció de cel·lulosa i energies renovables. En el negoci de cel·lulosa, està fent diversos projectes per millorar la seva eficiència i diversificar la seva producció cap a cel·luloses i productes amb més marge, mentre que, en el negoci de renovables, compta amb una important cartera de projectes per diversificar les seves activitats cap a la venda de energia tèrmica renovable i de biometà, aprofitant la seva posició de lideratge en la gestió de biomassa al mercat nacional.
Al mes de desembre passat, Ence va anunciar que havia adquirit la primera planta de biometà per impulsar la creació d'una gran plataforma a Espanya. En concret, la companyia va tancar l'adquisició d'una planta de generació de biometà al municipi de La Galera (Tarragona).
La instal·lació, que s'estén al llarg de cinc hectàrees, està dissenyada per produir fins a un màxim de 50 GWh de biometà a l'any, amb els certificats de sostenibilitat corresponents. D'aquesta manera, la companyia camina ferma cap a la producció de 1.000 GWh el 2030 i ja compta amb una cartera de 28 projectes.
Durant els nou primers mesos de l'any, la companyia va assolir un benefici net de 40,8 milions d'euros fins al setembre del 2024. L'EBITDA consolidat del grup es va situar, entre el gener i el setembre, en 152,5 milions, més del doble que els 63,7 milions d'euros que registrava durant el mateix període del 2023. Per la seva banda, la xifra de negoci es va situar fins al setembre als 668,1 milions d'euros, un 6,1% més.