ep archivo   el ceo de almirall carlos gallardo
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Almirall ha anunciat aquest dilluns noves dades de l'estudi clínic d'evidència real (RWE) anomenat POSITIVE que demostren que Ilumetri (tildrakizumab) restableix eficaçment el nivell de benestar dels pacients amb psoriasi en plaques de moderada a greu, a nivells comparables amb els de la població general, a la setmana 16 i que els manté fins a un any de tractament.

  • 9,390€
  • 0,00%

La companyia ha indicat que aquests resultats preliminars, que avaluen l'impacte de tildrakizumab a partir dels resultats comunicats pels pacients i l'aclariment de la pell en persones amb psoriasi de moderada a greu, han estat presentats per primera vegada a la Conferència 2024 de la Federació Internacional d'Associacions de Psoriasi (IFPA), celebrada del 27 al 29 de juny a Estocolm (Suècia).

Almirall indica que l'estudi POSITIVE ha demostrat que el tractament amb tildrakizumab produeix millores "notables" en l'aclariment de la pell, sobretot a les zones sensibles (cuir cabellut, ungles i palmells/plantes dels peus), així com als símptomes d'alta càrrega (picor, dolor, dolor articular i fatiga). "Aquests símptomes físics tenen un impacte significatiu a la vida diària i el benestar dels pacients".

Les dades d'aquest estudi mostren que, després de 52 setmanes de tractament, gairebé 6 de cada 10 pacients van aconseguir una resposta PASI ≤1, el sistema de classificació de la gravetat de la psoriasi segons l'índex Psoriasi Area Severity Index (PASI), sense que s'observessin nous senyals de seguretat, en línia amb estudis anteriors.

Aquest és el primer estudi clínic en dermatologia que avalua el benestar dels pacients com a criteri de valoració primari utilitzant el qüestionari WHO-5. L'Índex de Benestar de 5 ítems de l'Organització Mundial de la Salut és un qüestionari que avalua el benestar psicològic subjectiu relacionat amb la salut en una varietat de malalties cròniques. Els resultats de l'estudi POSITIVE ressalten, des de la perspectiva del pacient, la importància de comprendre la càrrega psicosocial de la psoriasi més enllà dels símptomes físics de la pell, considerant com afecten els símptomes d'alta càrrega el benestar general dels pacients, ha dit Almirall.

La psoriasi és una malaltia molt prevalent, que afecta uns 60 milions de persones a tot el món, el 3% de la població a Europa i aproximadament el 2,3% de la població espanyola. Gairebé el 77% dels pacients creu que la psoriasi afecta negativament les activitats quotidianes.

Noticias relacionadas

contador