ep archivo   sede de almirall 20240513083304
Europa Press - Archivo

Almirall ha llançat la seva nova estratègia de sostenibilitat Act4Impact 2030 amb l'objectiu de transformar el full de ruta sostenible de l'empresa sota cinc pilars principals: Planeta, Persones, Pacients, Partners i Principis

  • 9,400€
  • 0,11%

La farmacèutica ha explicat que Act4Impact consta de 20 línies estratègiques d'actuació que se supervisaran al llarg del temps per avaluar-ne els avenços. Entre elles, hi ha el desplegament del seu full de ruta cap a les Zero Emissions Netes a través dels plans de descarbonització energètica, mobilitat sostenible o programes de compromís amb els proveïdors, la definició i el desplegament del Pla Global 2030 de Diversitat, Equitat i Inclusió (DEI), que abasta tots els tipus de diversitat o la millora del seu procés de Gestió de Riscos de Proveïdors.

Aquest enfocament integral està alineat amb la visió a llarg termini d'Almirall sobre el seu impacte en els pacients, la comunitat mèdica i la societat i els principis fonamentals de transparència, responsabilitat, ètica i compliment.

Dins del pilar "Planeta" de la seva estratègia Act4Impact, Almirall es compromet a prendre mesures decisives per convertir-se en una companyia amb zero emissions netes per al 2050. Una fita a curt termini pel camí cap a la consecució d'aquest objectiu és la reducció de les emissions en un 50% de les pròpies operacions i en un 28% de la cadena de valor per al 2030.

"Les iniciatives per assolir aquests objectius basats en la ciència inclouen la descarbonització energètica, la mobilitat sostenible i les pràctiques de compres sostenibles, així com la gestió de l'aigua, els principis de l'economia circular i la preservació de la natura, que tenen com a objectiu reduir l'ús de l'aigua i els residus a abocador a curt termini", ha subratllat l'empresa.

A través del pilar "Persones", Almirall prioritzarà la implantació d'un programa específic de Diversitat, Equitat i Inclusió, accelerant la consecució dels seus objectius relacionats amb l'equitat, com ara la minimització de la bretxa salarial de gènere, i la inclusió d'indicadors de la percepció que tenen els treballadors de la diversitat, l'equitat i la inclusió.

"Per fomentar encara més el potencial dels treballadors, Almirall també està reforçant les iniciatives de benestar corporatiu i llançarà un nou programa d'acció social i voluntariat", ha indicat la companyia.

La col·laboració amb els pacients a Almirall s'afermarà en el marc de les activitats del pilar "Pacients", centrades en el compromís continu amb les organitzacions de pacients, i mitjançant la integració d'una mentalitat centrada en el pacient a tota l'organització. L'objectiu general és aconseguir un impacte positiu en més d'1,8 milions de persones a través del portfoli de productes dermatològics d'Almirall per al 2030.

Finalment, mitjançant el pilar estratègic "Partners", Almirall pretén assolir el 2030 una reducció mínima del 69% de les emissions de CO2 entre els proveïdors amb un carbon scorecard. La companyia consolidarà i ampliarà el seu programa de compres sostenibles i implicarà i col·laborarà amb els seus proveïdors a través de la seva iniciativa de Zero Emissions Netes a la Cadena de Subministrament.

"Al llarg d'aquests esforços, Almirall segueix compromès a fomentar una cultura corporativa ètica i transparent, emfatitzant la responsabilitat i l'adherència a través de "Principis", que és el cinquè pilar de l'estratègia". Amb aquesta finalitat, la companyia té com a objectiu proporcionar capacitació en sostenibilitat a tots els treballadors per al 2030 i avaluarà les percepcions dels treballadors sobre una cultura de Speak Up.

"En línia amb la nostra visió a llarg termini, i el nostre compromís amb els pacients, la comunitat mèdica i la societat, el nostre pla de sostenibilitat és un element clau de la nostra estratègia empresarial. Act4Impact és al centre de la nostra presa de decisions i s'alinea amb el nostre propòsit de transformar la vida dels pacients", ha conclòs Carlos Gallardo, CEO i president d'Almirall, Carlos Gallardo.

Noticias relacionadas

contador