ep archivo   imagen de archivo de una bandera de alemania
AYUNTAMIENTO DE COLMENAR - Archivo

L'indicador ZEW de sentiment econòmic per a Alemanya amb prou feines va canviar a l'enquesta actual del juny. Amb 47,5 punts, hi ha 0,4 punts per sobre del valor del maig, encara que incompleix les expectatives del mercat, en 50 punts.

Per contra, l'avaluació de la situació econòmica a Alemanya ha empitjorat lleugerament. L'indicador corresponent va caure 1,5 punts al juny, situant-se en un nou valor de -73,8 punts des de -72,3. El consens preveia una millora fins a -65.

"Tant els indicadors de sentiment com de situació mostren estancament. Aquesta evolució s'ha d'interpretar en el context d'un indicador de situació constant per a la zona euro en conjunt. En contrast, les expectatives d'inflació dels enquestats augmenten, cosa que probablement està relacionada amb la taxa d'inflació del maig, que va resultar més alta del que s'esperava", ha comentat el president del ZEW, el professor Achim Wambach, sobre els resultats de l'enquesta.

El sentiment dels experts del mercat financer pel que fa al desenvolupament econòmic de la zona euro va experimentar un lleuger augment al juny. Amb 51,3 punts, l'indicador va pujar 4,3 punts en comparació del maig. Alhora, l'indicador de situació per a la zona euro no va canviar, mantenint-se en -38,6 punts.

Noticias relacionadas

contador