ep lagarde en el foro de sintra portugal
BCE

Arrenca el Fòrum de Sintra i el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, i la seva homòloga al Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, centraran el focus d'atenció davant de les possibles pistes que puguin donar sobre els propers passos en retallades de tipus.

La trobada se celebra entre l'1 i el 3 de juliol a la ciutat portuguesa amb el lema 'La política monetària en una era de transformació'. Les principals veus dels bancs centrals debaten sobre els desafiaments a què s'enfronta el sistema financer internacional i reflexionen sobre la política monetària en una era de transformació.

Lagarde serà l'encarregada d'obrir el Fòrum, amb la seva intervenció de benvinguda aquest dilluns.

Dimarts, destaca a l'agenda la presència del vicepresident del BCE, Luis de Guindos, i la vicepresidenta de la Reserva Federal de Sant Francesc, Fernanda Nechio, que tractaran l'augment i la caiguda de la inflació a la zona euro, així com Isabel Schnabel, membre del Comitè Executiu del BCE, per parlar de xocs geopolítics i inflació.

Aquest mateix dia, ja a la tarda, Lagarde i Powell coincidiran en un panell. Per dimecres, l'agenda recull, entre d'altres, Philip R. Lane, membre del Comitè Executiu del BCE

Per als analistes de BNY Mellon, "l'atenció se centrarà sobre els comentaris de Powell sobre si ofereix noves idees atesa la feblesa recent de les dades econòmiques dels Estats Units. El president de la Reserva Federal clarament es va recolzar més en el mandat dual en comentaris recents i hi ha hagut dubtes sobre fins a quin punt creu en la necessitat d'una flexibilització al setembre. Si Powell tornés a equivocar-se en aquesta direcció, podria pesar sobre els rendiments en espera de les feines clau i les dades de l'IPC que s'acosten, cosa que convertiria el rendiment del dòlar en un risc notable durant la setmana".

De manera similar, creuen que "no és clar que hi hagi un incentiu perquè Lagarde es desviï de la retòrica recent i ofereixi una orientació més estricta, cosa que pot limitar el traspàs a l'euro i augmentar la volatilitat de les divises, especialment si l'IPC preliminar cau tal com suggereixen els informes de França i Itàlia".

contador