ep el presidente de colonial juan jose brugera i y el consejero delegado de colonial pere vinolas d
David Zorrakino - Europa Press

Colonial brilla amb llum pròpia. La socimi ha estat, amb diferència, un dels valors més alcistes de l'IBEX 35 aquest divendres: les seves accions han pujat un 2,13%. El motiu? Una doble millora per part de Jefferies que ratifica la visió més positiva d'altres analistes com JP Morgan o Morgan Stanley.

  • 6,405€
  • -0,23%

En un dels seus últims informes, el banc d'inversió nord-americà ha elevat el consell sobre els títols de la cotitzada espanyola fins a comprar des de la recomanació anterior de mantenir. De la mateixa manera, la companyia nord-americana augmenta el preu objectiu de les accions des dels 5 fins als 7 euros, un 40% més.

De fet, aquest notable augment dibuixa un potencial alcista del voltant del 20% respecte als darrers preus de tancament per als títols de Colonial. Cal assenyalar que les accions de la cotitzada han cedit un 7% des del començament d'any, encara que s'han revalorat més d'un 10% a 'últim mes.

La millora de Colonial es deu a la conjunció d'un descens de la valoració menor del que s'esperava, un potencial més gran de reversió esperat a París, un menor palanquejament esperat de cara al futur i un menor cost mitjà ponderat de capital (WACC, pels seus sigles en anglès) a causa d'unes menors taxes de risc (RFR, per les sigles en anglès) i a la prima de risc de la renda variable.

"La cartera s'ajusta a la nostra estratègia d'invertir en oficines de gamma alta. Colonial compta amb una cartera d'oficines super prime invertida principalment a París i, menys, a Madrid i Barcelona. La companyia es beneficiarà de la polarització dels mercats d'oficines de París i Madrid, i esperem que Colonial pugui traslladar la inflació als llogaters amb relativa facilitat gràcies a l'escassetat actual d'oferta d'oficines de bona qualitat a les dues ciutats", expliquen. Colonial va registrar unes xifres sòlides al primer semestre de 2024 gràcies al bon comportament dels seus actius a París (+22% de pujada).

Com dèiem, aquesta millora de recomanació per part de Jefferies se suma a consells positius per part d'altres importants empreses d'inversió. Aquest dijous, JP Morgan va reiniciar la cobertura del valor, recomanant mantenir una postura neutral amb els seus títols i n'elevant el preu objectiu de les seves accions fins als 6,6 euros per acció.

Les perspectives per al sector immobiliari europeu, juntament amb un entorn de tipus d'interès més propici, dependran del retorn de les transaccions i del creixement dels valors de les propietats, van explicar aquests experts al darrer informe.

"Veiem espai per ser positius sobre els dos factors, tenint en compte que les dades europees d'aquesta setmana, que registren més de 130 punts de valoració, van revelar que gairebé la meitat va veure un creixement de capital al segon trimestre del 2024, enfront menys d'un de cada deu al quart trimestre del 2023", afirmen els analistes de JP Morgan.

De la mateixa manera, la socimi va rebre aquest passat dilluns una altra millora important per part de Morgan Stanley. En concret, el banc d'inversió nord-americà va elevar fins als 6 euros per acció, des dels 5 euros anteriors, el preu objectiu per a Colonial, per a la qual recomanen situar-se en línia amb el mercat des d'un anterior consell d'infraponderar.

La companyia va registrar entre el gener i el juny un benefici net de 85,9 milions d'euros, un increment del 125% respecte al mateix període del 2023. Així mateix, els ingressos per rendes van augmentar un 5% durant els sis primers mesos de l'exercici i se situaven a 192 milions al tancament de juny. En aquest sentit, els ingressos per rendes a la cartera de París creixien un 14% en termes totals, impulsats pel "fort" increment del 7% en termes comparables, a causa d'"altes i increments de renda en els actius de Washington Plaza, #Cloud i Cézanne Saint Honoré, entre d'altres".

contador