ep archivo   logo de banco santander 20240925111203
BANCO SANTANDER - Archivo

Els experts de Barclays han reiterat aquest dimecres el consell de sobreponderar les accions de Banc Santander, amb objectiu alcista en 6 euros per títol.

  • 4,535€
  • -0,60%

Segons aquests analistes, Santander "ofereix un fort posicionament en mercats d'alt creixement, juntament amb una diversificació europea, un marge net més resistent que els seus parells, un enfocament en els costos i una reducció contínua de les accions mitjançant recompres de títols, cosa que es tradueix en un creixement més gran dels beneficis per acció en un escenari de retallada de tipus, a més d'una valoració amb descompte”.

Després de reunir-se amb directius de Santander, Barclays afirma que el banc espanyol "ha millorat el compromís amb l'assignació/generació eficient de capital", com indica la contenció en els seus actius ponderats per risc (RWA, per les sigles en anglès).

"Reiterem la nostra opinió que Santander pot aconseguir una posició d'excés de capital (incloent-hi completament els requisits reguladors) durant l'exercici fiscal 2025", asseguren.

En aquest sentit, Santander manté el compromís de creixement zero net dels RWA durant els propers anys. Per fer-ho, realitza transferències d'aquests actius a un cost de capital del grup molt per sota del cost de capital unitari local, cosa que li permet aconseguir un creixement més gran amb un consum de capital més baix i reinvertir actius amb més rendiments, així com ampliar la gana de subscripció de riscos en interactuar amb inversors en productes o segments que queden fora de la gana de risc típic de Santander.

En aquest sentit, utilitza diferents alternatives per reduir els actius ponderats per risc, com ara la venda, la garantia mitjançant el pagament d'una prima i la titulització regulada pel BCE.

Barclays destaca que Santander "ha canviat la seva manera d'abordar el risc i ara busca de manera més activa (en lloc de reactiva) oportunitats per a:

1) Col·laborar amb els inversors a les transferències de risc (per exemple, l'associació de finançament de projectes anunciada recentment amb BlackRock).

2) Involucrar els equips locals en la generació d'oportunitats.

3) Involucrar més actius i productes en aquest tipus de transaccions. També està utilitzant cada cop més eines tecnològiques per automatitzar encara més la seva anàlisi de balanços, augmentant la velocitat amb què pot identificar les estructures/oportunitats adequades per als inversors i el banc”.

Segons Santander, els mercats de crèdit privat encara estan molt lluny d'assolir el màxim potencial. Per això, el banc planeja estar preparat per a possibles girs, treballant per construir associacions duradores amb els inversors, alhora que s'assegura que hi hagi un cert grau de diversificació, tant en termes de cartera com d'inversors (sectors, geografies, qualitat creditícia).

Noticias relacionadas

contador