La marca de luxe Richemont, propietària de Cartier, es dispara un 14% a borsa aquest dijous després de publicar unes sòlides xifres de vendes del trimestre finalitzat el 31 de desembre. Les seves alces contagien el sector del luxe europeu, amb avenços engruixits en LVMH, Kering i Christian Dior del voltant del 8%. Això fa que el CAC sigui el millor índex d'Europa, amb una revaloració que ronda l'1,5%. A Espanya, Puig se situa entre els valors que més pugen de l'IBEX, tot i que ara modera els ascensos (+1,4%).
- 74,240Fr.
- -0,38%
La companyia ha comunicat un tancament d'any "molt sòlid", segons indica en un comunicat, amb un augment de les vendes del tercer trimestre fiscal del 10% a tipus de canvis constants i actuals. Aquestes xifres suposen les vendes trimestrals més altes de la història de l'empresa, que han arribat als 6.150 milions d'euros.
Richemont destaca el creixement de dos dígits a les Amèriques, Europa, Orient Mitjà i Àfrica, i el Japó, i posa èmfasi en el declivi més lent a Àsia-Pacífic malgrat la demanda "encara desafiant" a la Xina.
A la regió Amèriques, les vendes van augmentar un 22% en euros constants i actuals, fins als 1.647 milions, mentre que a Europa, van pujar un 19% en euros constants i actuals, fins als 1.456 milions. A la regió Àsia Pacífic, van baixar un 7%, fins als 1.913 milions, mentre que al Japó van pujar un 19% en euros constants i un 15% en euros actuals. A la regió Orient Mitjà i Àfrica, la millora va ser del 22% tant en euros constants com en tipus de canvi actuals.
Richemont també subratlla la millora en totes les àrees de negoci durant el període d'octubre a desembre, impulsada per l'acceleració a les Maisons de Joieria, amb un 14% (4.501 milions d'euros). A l'àrea de Rellotges Especialitzats, les vendes van caure un 8% (867 milions), mentre que a Altres (incloent-hi les Maisons de Moda i Accessoris) van millorar un 11% (782 milions), tant en euros constants com en euros actuals.
Pel que fa a canals de distribució, remarca el rendiment d'aquests, liderats pel comerç al detall, amb un augment de l'11% a tipus de canvis constants i actuals (4.382 milions).
Les vendes acumulades dels nou primers mesos van assolir els 16.200 milions d'euros, xifra que implica un increment del 4% a tipus de canvis constants i del 3% a tipus de canvis actuals, “en un context de contínues inversions en les perspectives de creixement a llarg termini".
Richemont també posa en valor la seva posició neta d'efectiu "robusta", de 7.900 milions d'euros.
Els experts reconeixen la fortalesa de les vendes de la companyia malgrat que continua la debilitat a Àsia-Pacífic, particularment a la Xina.