ep parque empresarial rio55 madrid
GRUPO INSUR

Després de tres trimestres registrant pujades, la confiança empresarial baixa un 1,2% al quart trimestre, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els cinc sectors analitzats disminueixen la confiança respecte al trimestre anterior. Indústria (-3%) presenta el descens més important, mentre que Comerç (-0,4%) en registra la menor baixada.

Per tram d'assalariats, els cinc rangs analitzats disminueixen la confiança respecte del trimestre anterior. Entre 1.000 o més assalariats (-1,5%) presenta el descens més important. Per part seva, menys de 10 assalariats (-1,1%) en registra la menor baixada.

Per comunitats autònomes, la confiança empresarial en baixa al quart trimestre del 2024 respecte al trimestre anterior en 13 i n'augmenta en quatre. Els descensos més importants es produeixen a les Balears (-4,8%), el País Basc (-4%) i Cantàbria (-3,8%). Els majors increments es produeixen a les Canàries (2,4%), Galícia (1,7%) i Regió de Múrcia (0,7%).

Pel que fa a les expectatives, el 21,6% dels gestors d'establiments empresarials considera que la marxa del negoci serà favorable al quart trimestre, mentre que el 14,8% opina que serà desfavorable.

L'11,3% dels gestors d'establiments empresarials consideren que l'ocupació augmentarà al quart trimestre, mentre que el 12,2% creu que disminuirà.

Pel que fa a l'evolució del nivell de preus, l'11,1% preveu que pujaran al quart trimestre, mentre que el 5,7% estima que disminuiran.

contador