ep archivo   criptomoneda bitcoin
ESET - Archivo

Les criptomonedes no trepitgen el fre. El bitcoin (BTC) es manté per sobre dels 60.000 dòlars després de superar els 61.000 dòlars durant la sessió dels Estats Units d'aquest dimarts passat. Una cosa semblant passa amb l'ethereum (ETH), que es va quedar a punt d'assolir els 2.400 dòlars i que en aquests moments supera còmodament els 2.300 dòlars.

  • 63.227,171$
  • 4,98%

La majoria d'altcoins també es tenyeixen de verd. Binance coin (BNB), dogecoin (DOGE) o toncoin (TON) pugen al voltant d'un 1%, mentre que altres criptos com a tron ​​(TRX) o cardano (ADA) avancen posicions de forma més continguda. Per contra, alguns tokens com avalanche (AVAX), solana (SOL) o XRP cauen de forma continguda.

Com hem dit, les pujades van coincidir amb l'obertura de Wall Street d'ahir. Segons els analistes, aquest moviment a l'alça es deu a la imminent decisió de tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed), que aquest dimecres decidirà si baixa el preu dels diners en 25 o 50 punts bàsics (pb). El consens està força dividit i així ho reflecteixen les dades de l'eina FedWatch de CME: fa una setmana, donava més probabilitat a una rebaixa de 25 pb, però ara s'inclina clarament (63%) per una retallada més gran.

Tot i això, són molts els estrategs que creuen que una baixada de 50 pb podria ser perjudicial per al mercat, ja que estaria enviant un missatge equivocat sobre el risc de recessió i podria espantar les borses. "Es van produir grans retallades similars durant les recessions del 2001 i 2007, cosa que sovint indicava un risc més gran de recessió als EUA", explica K33 Research.

A Vontobel també creuen que el banc central optarà per un enfocament més mesurat amb una baixada de tipus de 25 pb, ja que, tot i mostrar certs signes de feblesa, l'economia nord-americana continuarà creixent als propers trimestres. Així mateix, els experts de Federated Hermes recorden que, tradicionalment, la Fed no sol fer moviments de pes a prop d'eleccions presidencials als EUA.

"Els mercats esperen que la Fed retalli les taxes dràsticament, però creiem que aquestes expectatives son exagerades. Considerem que la inflació continuarà sent persistent a causa d'una política fiscal laxa i de l'impacte de grans forces, cosa que limitarà l'abast de les retallades de la Fed", apunta BlackRock, que es decanta per una baixada de 25 pb.

Aquesta tesi la defensen altres analistes com Alice Liu, directora de recerca de CoinMarketCap, que assenyala que una retallada més moderada podria ser alcista per als actius de risc. "Si la retallada de taxes es veu com una resposta a l'afebliment de les condicions econòmiques, podria augmentar les preocupacions sobre el creixement futur dels guanys, cosa que potencialment portaria a un retrocés a curt termini en el BTC i altres criptoactius", afegeix.

Tot i això, altres estrategs destaquen que la criptomoneda segueix cotitzant en un rang molt estret i sembla probable que caigui després de la decisió de la Fed. Joel Kruger, analista de mercat d'LMAX Group, subratlla que les dades de la cartera de comandes de BTC- USDT a Binance, el parell més líquid de la criptoborsa més gran del món, mostren importants ordres de venda entre 61.000 i 62.500 dòlars, la qual cosa podria indicar que és poc probable un nou augment dels preus a curt termini.

contador