putincbjinping

Els mercats d'Àsia-Pacífic pugen majoritàriament aquest dijous, amb el Topix del Japó superant el màxim històric de 2.886,50 punts establert prèviament al desembre de 1989.

El Topix puja un 0,37%, mentre que el Nikkei 225 avança un 0,88% i supera el màxim històric anterior de 40.888,43 punts.

Les accions del Grup SoftBank arriben a un altre màxim històric, estenent la seva ratxa guanyadora a set dies, amb un augment del 2,5%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong cau lleugerament mentre que el CSI 300 de la Xina continental es manté estable.

El iuan xinès s'ha debilitat al seu nivell més baix enfront del dòlar nord-americà en uns nou mesos, i ha caigut als 7,2735 enfront del bitllet verd.

Les empreses xineses de vehicles elèctrics que cotitzen a Hong Kong pugen, liderades per Nio i Xpeng, que es revaloritzen un 6,15% i un 4,49%, respectivament.

Mentrestant, el superàvit comercial d'Austràlia es va reduir a 5.770 milions de dòlars australians (3.880 milions de dòlars) al maig des dels 6.030 milions de dòlars australians al mes anterior, disminuint més del que esperaven els economistes enquestats per Reuters.

Les exportacions van augmentar un 2,8% respecte al mes anterior, impulsades pels minerals i minerals metàl·lics, mentre que les importacions van pujar un 3,9% durant el mateix període a causa de la fortalesa dels combustibles i lubricants.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia puja un 1,05%.

El Kospi de Corea del Sud augmenta un 0,6%, mentre que el Kosdaq suma un 0,45%.

PUTIN I XI TORNEN A TROBAR-SE

El president rus, Vladímir Putin, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, s'han reunit al Kazakhstan en el marc de la sessió anual de l'Organització de Cooperació de Xangai, un fòrum internacional fundat per contrarestar les aliances occidentals.

Putin i Xi Jinping es van reunir per última vegada al maig, quan el líder del Kremlin va visitar Pequín per subratllar una estreta associació que s'oposa a l'ordre democràtic liderat pels Estats Units i busca promoure un món més multipolar.

Noticias relacionadas

contador