ep archivo   cartel de bme
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

El Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX ha decidit la incorporació de set noves companyies a l'índex IBEX ESG, així com la sortida de quatre, de manera que el selectiu amplia de 46 a 49 els seus components.

Segons ha explicat borses i mercats espanyols (BME) en un comunicat, Aena, Elecnor, IAG, Lar Espanya, Neinor Homes, Puig i Tubacex han entrat al selectiu. Per contra, en surten Alba, Catalana Occident, Grenergy i Prosegur perquè ja no formen part de l'univers de selecció (IBEX 35 o IBEX Medium Cap). Els canvis seran efectius a partir del proper 23 de setembre.

Després d'aquesta revisió, l'IBEX 35 queda format per Acciona, Acciona Energia, Acerinox, ACS, Aena, Almirall, Amadeus, Atresmedia, Bankinter, BBVA, CAF, Caixabank, Cellnex, Cie, Colonial, Dominion, Ebre, Edreams, Elecnor, Enagas, Ence, Faes, Ferrovial, Fluidra, Gestamp, Grifols, Iberdrola, Inditex, IAG, Lar Espanya, Línia Directa, Mapfre, Meliá, Merlin, Neinor Homes, Pharma Mar, Puig, Redeia, Rovi, Sabadell, Sacyr, Santander, Solaria, Técnicas Reunidas, Telefónica, Tubacex, Unicaja, Vidrala i Viscofan.

Aquest índex de sostenibilitat es va llançar l'octubre de l'any passat amb l'objectiu d'oferir informació independent al mercat sobre el grau d'acompliment de les companyies en aspectes mediambientals, socials i de governança. El proveïdor independent Inrate és el que proporciona la informació necessària per mesurar l'impacte de les companyies.

A aquest índex pot optar a formar part-ne qualsevol empresa que forma part de l'IBEX 35 o l'IBEX Medium Cap amb qualificació ESG igual o superior a C+ (hi ha 12 nivells que van de l'A+ a D-).

A més, les companyies han de complir els Principis del Global Compact de les Nacions Unides, i es tenen en compte determinats criteris d'exclusió per activitats de negoci crítiques per a la sostenibilitat.

contador