dl ryanair ryan air 3
Sharecast graphic / Josh White

Ryanair ha presentat un recurs formal davant de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) contra la proposta d'Aena d'aplicar una pujada del 0,54% de les taxes aeroportuàries per al 2025.

L'aerolínia considera que Aena "incompleix la decisió del Govern espanyol del 2021 de congelar les taxes aeroportuàries a tots els aeroports espanyols fins al 2026". I, a més, acusa d'"augments injustificats i excessius del 2023 i del 2024".

Segons Ryanair, "els falsos plans d'incentius d'Aena no poden amagar el fet que la inversió s'està anant a altres llocs, ja que l'augment de les taxes perjudica la competitivitat espanyola. Si s'aprova aquesta darrera pujada, Ryanair revisarà la seva capacitat" a les regions d'Espanya i la seva xarxa domèstica al país".

Consideren que la CNMC "ha de restaurar la credibilitat i fer complir la congelació de taxes promeses el 2021, rebutjant l'últim intent injustificat de pujada de taxes d'Aena".

Per a Jason McGuinness, Chief Commercial Officer de Ryanair, "el govern d'Espanya va prendre la decisió sensata de mantenir els costos d'accés congelats a tots els aeroports espanyols durant cinc anys, posicionant tots els aeroports espanyols per a una connectivitat sostenible i un creixement del trànsit".

Tot i això, "les contínues pujades excessives i injustificades de les taxes aeroportuàries per part d'Aena estan restant competitivitat als aeroports espanyols i al turisme". "Si s'aprova l'augment de les taxes, Ryanair haurà de reduir la seva capacitat a l'Espanya i a les rutes nacionals davant dels augments continus i insostenibles dels costos", diu.

Per això, l'aerolínia demana a la CNMC que "protegeixi els passatgers espanyols, la connectivitat i les economies locals, garantint així que Aena respecti la sensata decisió de congelar les taxes aeroportuàries fins al 2026".

Noticias relacionadas

contador