illustration d archives du logo de nvidia 20240522174045

Les accions d'Nvidia pugen un 2% aquest dimarts a Wall Street després que el CEO i president de Foxconn, Young Liu, assegurés que a l'auge de la intel·ligència artificial (IA) "encara li queda una mica de temps".

  • 132,261$
  • 3,56%

En una entrevista amb CNBC, Liu s'ha mostrat optimista sobre el futur de la IA, a mesura que aquesta eina avança cap a models més potents, com ara la Intel·ligència Artificial General (IAG), que pot igualar o superar les capacitats de l'ésser humà.

"Nosaltres sentim parlar sobre IAG i parlem sobre diferents nivells d'intel·ligència. Si divideixes la intel·ligència en quatre nivells diferents, estem al nivell dos. Encara queden els nivells tres i quatre", ha detallat.

A més, ha assegurat que la companyia encara espera créixer en el negoci dels servidors d'IA, tot i que segueix atenta a nous desenvolupaments d'acord amb les demandes canviants de les empreses que nodreixen el sistema.

"Crec que per a la indústria de servidors d'IA encara tenim una mica de temps per créixer. Amb el creixement de la capacitat IAG, l'era dels dispositius d'IA serà una altra indústria que hem d'observar amb atenció", ha afegit.

En aquest procés de desenvolupament de la IA, la multinacional taiwanesa continuarà confiant en els xips de Nvidia, i és que Liu ha revelat que la companyia vendrà als propers trimestres servidors d'intel·ligència artificial basats en Blackwell, l'últim superxip avançat que el fabricant nord-americà va llançar al mercat.

La demanda d'aquest tipus de servidors s'està mostrant fins ara “molt millor” del que s'esperava, fins al punt que la companyia planeja obrir noves plantes a Mèxic per poder atendre les comandes entrants. Les paraules de Liu coincideixen amb les de Jensen Huang, CEO de Nvidia, de la darrera setmana, quan va assegurar que la demanda de Blackwell era "una bogeria".

"Tothom en vol tenir el màxim i tothom en vol ser el primer", va dir Huang.

Cal recordar que Foxconn es dedica principalment a la venda de servidors d'IA als majors actors de la indústria, entre els quals hi ha empreses com Amazon, Google, Microsoft i la pròpia Nvidia.

contador