ep sede de nextil
NEXTIL - Archivo

Renta 4 ha reiniciat la cobertura de la companyia del Mercat Continu Nextil amb un preu objectiu de 0,59 euros (que inclou la futura ampliació de capital assegurada de 20 milions d'euros) i un consell de sobreponderar. Aquest preu suposa atorgar a la companyia un gran potencial de revaloració que ronda el 95%.

  • 0,310€
  • 2,31%

L'empresa d'anàlisi fa referència al nou equip directiu de l'empresa, amb César Revenga, exCEO d'Ezentis, al capdavant, "per a un canvi estratègic necessari".

"El nou equip directiu ha dissenyat un pla estratègic 2024-2026 basat en un grup verticalitzat en tres unitats de negoci, el restabliment de l'equilibri patrimonial i la reducció de l'endeutament, el creixement inorgànic sostenible, i la inversió constant en capex", explica César Sánchez-Gran, analista de Renta 4.

Nextil està centrada en la finalització de la reestructuració industrial del seu negoci, concentrant l'activitat de Teixit a Guatemala, la de Peça a Portugal i arribant a acords amb socis estratègics perquè Greendyes es converteixi, finalment, en una realitat.

EQUILIBRI PATRIMONIAL I INVERSIONS

L'analista explica que la delicada situació actual fa que restablir l'equilibri patrimonial sigui una prioritat. En aquest sentit, s'estan fent una sèrie d'accions: ampliació de capital de 20 milions d'euros totalment garantida a 0,40 euros per acció i reducció de deute per a finals del 2024 fins als 30 milions d'euros, segons estimacions de la companyia.

A més, diu l'expert que Nextil ha dissenyat un encertat pla d'inversions per als propers exercicis centrat tant en el creixement orgànic, amb l'augment de la capacitat productiva a Guatemala, com a l'inorgànic, amb l'adquisició d'una companyia a la divisió de Peça al segment Premium.

CREIXEMENT "SA I SOSTENIBLE"

En aquest escenari, des de Renta 4 preveuen un "fort creixement" dels ingressos durant el període 2023/2026e a una t.a.c.c. del 45,6%, fins als 120,2 milions d'euros, que permet assolir un EBITDA de 27,3 milions enfront dels -2,3 milions el 2023.

"A nivell de vendes i EBITDA ens situem en un 87% i un 81%, respectivament, de grau de compliment dels objectius del pla, circumstància que ens fa sentir-nos còmodes atès l'elevat grau d'incertesa que sempre introdueix en estimacions un canvi tan radical tant a nivell estratègic com de direcció”.

contador