un boeing 737 max au salon aeronautique international de farnborough

Boeing pateix la seva primera vaga en 16 anys. Els treballadors comencen aquest divendres les aturades després de rebutjar l'acord a què havien arribat els sindicats amb el fabricant d'avions.

  • 156,390$
  • 0,54%

Al voltant del 95% dels membres del sindicat International Association of Machinist (IAM) ha votat en contra, en considerar-ho insuficient, del pacte que contemplava un increment general dels salaris del 25% en quatre anys.

Asseguren que els treballadors estan patint una dècada d'estancament salarial. La petició del sindicat incloïa augments del voltant del 40%.

"Es tracta de lluitar pel nostre futur. Tornarem a la taula sempre que puguem per impulsar les qüestions que els nostres membres diuen que són importants", ha assenyalat el president del sindicat IAM, Jon Holden.

Ha defensat que la vaga està justificada "per pràctiques laborals injustes", ja que assegura que els treballadors han patit una "conducta discriminatòria, interrogatoris coercitius, vigilància il·legal i promeses il·legals de beneficis".

Per part seva, el nou conseller delegat de Boeing, Kelly Ortberg, havia demanat que evitessin la vaga: "Demano que no sacrifiqueu l'oportunitat d'assegurar junts el nostre futur, per les frustracions del passat". Mentrestant, la CEO de la unitat d'avions comercials, Stephanie Pope, ha defensat que l'acord era el "millor que hem presentat mai".

Després del rebuig, més de 30.000 treballadors estan cridats a fer vaga des de divendres, aturant la producció de la majoria dels avions de la companyia.

contador