bbva 20240509143540

El 96% dels accionistes de BBVA ha donat el vistiplau a l'ampliació de capital necessària per a l'OPA sobre Banc Sabadell a la Junta General Extraordinària que s'ha celebrat aquest divendres.

  • 1,871€
  • -0,08%
  • 9,574€
  • -0,42%

El quòrum de la Junta s'ha situat al 70,75% i els accionistes han donat "el seu suport decidit a l'ampliació de capital necessària per estendre la nostra oferta als accionistes de Banc Sabadell", ha assenyalat el president de l'entitat basca, Carlos Torres.

Després de conèixer el resultat de la votació, ha afegit que amb això el banc fa "un pas molt rellevant per avançar en el projecte més atractiu de la banca europea".

"Confiem plenament en l'èxit de l'operació, que és una clara aposta per Espanya i les seves pimes. La unió amb Banc Sabadell donarà lloc a una entitat més forta i rendible, amb més capacitat per acompanyar famílies i empreses en els seus projectes de futur", ha afirmat.

En concret, l'ampliació de capital consistirà a l'emissió de fins a 1.126 milions de noves accions de BBVA, que seran lliurades als accionistes de Banc Sabadell que acceptin l'oferta de compra d'una acció de BBVA per cada 4,83 de Sabadell.

Les noves accions s'emetran pel valor nominal de 0,49 euros més, si escau, una prima d'emissió, que es determinarà en funció de la diferència entre el valor raonable de les accions de Sabadell aportades i l'import nominal de les noves accions emeses.

Com que es tracta d'un augment de capital amb aportacions no dineràries en el marc d'una oferta pública d'adquisició d'accions, els accionistes de BBVA no gaudeixen del dret de subscripció preferent de les accions noves que s'emetin en virtut de l'augment de capital.

Ara, l'oferta està subjecta a l'obtenció de les autoritzacions reguladores necessàries i a l'acceptació de l'oferta per part dels accionistes de Banc Sabadell que representin la majoria del capital social. Un cop BBVA adquireixi una participació igual o superior al 50,01% de Banc Sabadell, preveu fusionar les dues entitats.

Aquesta fusió està subjecta a les autoritzacions reguladores pertinents. El tancament de l'operació es duria a terme en un període entre sis i vuit mesos, una vegada rebi les autoritzacions necessàries, segons detalla BBVA.

Durant la seva intervenció a la Junta General Extraordinària, Torres ha destacat que "BBVA dona als accionistes de Sabadell poder triar una vegada s'obri el procés d'acceptació" i "esperem que apreciïn el sentit estratègic de l'operació i decideixin participar amb nosaltres en aquest gran projecte de futur”.

Per això, espera que els accionistes de Sabadell "apreciïn el sentit estratègic de l'operació i decideixin participar amb nosaltres en aquest gran projecte de futur. La nostra aproximació ha estat amistosa des d'un primer moment i ho continua sent".

A més, ha assenyalat que l'objectiu és construir un banc “més fort, competitiu i rendible”. "Volem sumar l'experiència dels dos bancs i construir plegats el millor negoci possible". De fet, ha qualificat el projecte com el “més atractiu de la banca europea”.

Noticias relacionadas

contador